29
juni
2010
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Vario gaat toekomst tegemoet

· Bestelwagen van Mercedes-Benz blijft groeien in segment van zware bestelwagens

· Vario krijgt nieuwe motor en hypergeavanceerde uitlaattechnologie

· Vario is marktleider in zijn segment: het succesverhaal gaat voort

· Vario staat gelijk met flexibele transportoplossingen op maat

Stuttgart – De beslissing is gevallen. De Mercedes-Benz Vario ondergaat een facelift en krijgt een nieuwe aandrijving. Om te voldoen aan de toekomstige emissienormen, krijgt de Vario een nieuwe motor met nieuwe uitlaattechnologie ter vervanging van de beproefde SCR-technologie zodat hij aan de Euro VI-normen voldoet. De Vario zal ook na 2013 in de fabriek van Ludwigsfelde van de band blijven rollen.

Het aloude marktsucces van de Vario in het segment van de volumineuze bestelwagens getuigt van de doorgedreven investeringen in het voertuig en in de fabriek van Ludwigsfelde bij Berlijn. Het grootste lid van de familie lichte bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz combineert niet alleen het hoge laadvermogen van een ‘lichte vrachtwagen’ met het weggedrag van een bestelwagen maar vormt ook een niet te missen aanbod in termen van productkwaliteit, betrouwbaarheid en ongeëvenaarde combinaties en bijzondere opbouwmogelijkheden.

Dankzij zijn voorin gemonteerde motor heeft de Vario in tegenstelling tot veel andere lichte vrachtwagens geen kantelcabine nodig, waardoor hij perfect aansluit bij het bestelwagenconcept. De bestuurder geniet een eenvoudige doorgang van de cabine naar de laadruimte van het voertuig. Daardoor leent de Vario zich perfect voor toepassingen als pakjesdiensten, ambulances en kampeerwagens.

De lage laaddrempel en het erg hoge laadvermogen maken de Vario tot de ideale partner voor het segment van de zware distributie.

Kortom, de Vario is het ideale instrument om de uitdagingen van morgen aan te gaan, zelfs nu hij zijn 15e productiejaar ingaat. Met zijn flexibele koetswerkmogelijkheden op maat speelt hij perfect in op de eisen van de klanten.