09
augustus
2002
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz waakt over de gezondheid van haar historisch patrimonium.

Op zaterdag 26 oktober 2002, worden de eigenaars van een Mercedes-Benz Oldtimer, die lid zijn van de Belgian Mercedes-Benz Club, uitgenodigd voor een « Oldtimer Veiligheids-Check-Up » onder toezicht van Oldtimerspecialisten uit het Classic Center van Stuttgart.


Een Mercedes-Benz collectiewagen bezitten, is een verhaal van passie. Voor de meeste verzamelaars brandt dit vuur reeds sinds verschillende jaren.

Om hun juweeltjes zo goed mogelijk van de tand des tijds te vrijwaren, worden de eigenaars op zaterdag 26 oktober 2002 uitgenodigd om zich met hun zeldzame parel bij één van de drie officiële Mercedes-Benz concessionarissen (Europa Brussel, Barvaux Luik en Jacobs Sint-Niklaas) aan te bieden. Deze zijn gespecialiseerd in de verkoop van originele onderdelen voor Oldtimers en artikelen van de « Classic Collection ». Voor een bedrag van 35 EUR, krijgen de Mercedes-Benz Oldtimereigenaars de unieke gelegenheid om met behulp van de « Oldtimer Veiligheids-Check-Up » de algemene staat van hun wagen nauwkeurig na te laten kijken om er de veiligheid en duurzaamheid van te verzekeren, en dit onder toezicht van specialisten van het Classic Center uit Stuttgart. De eigenaars zullen bericht krijgen over de onderhouds- en restauratiewerken die nodig zijn en zij zullen zich ter plaatse met originele wisselstukken kunnen bevoorraden of een herstelling door gekwalificeerde technici kunnen aanvragen.

Om de glans van hun juweel te behouden, krijgen de eigenaars na de check-up een speciaal verzamelaarsgeschenk bestaande uit een set met shampoo en polish uit het gamma « Car Care Products » van Mercedes-Benz. De « Oldtimer Veiligheids-Check-Up » werd door DaimlerChrysler Belgium Luxembourg met de steun van het hoofdhuis in Stuttgart gecreëerd. Dit is een primeur dat hoogstwaarschijnlijk door andere landen zeker zal worden overgenomen.