26
november
2012
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz wint prijs voor "Beste kwaliteit" en "Beste wagens"

Stuttgart - De lezers van het tijdschrift “Auto Zeitung” hebben de Mercedes SLS AMG Roadster uitgeroepen tot de beste cabriolet met een prijs van meer dan 30.000 euro en hebben de coupé versie verkozen tot de beste supersportwagen. Dit betekent dat beide wagens hun overwinningen van vorig jaar nog eens overdoen. Mercedes-Benz won ook de Quality Trophy 2012 die werd toegekend voor de beste kwaliteit en betrouwbaarheid.

Ruim 110.000 lezers van "Auto Zeitung" namen deel aan de 25e verkiezing van de beste wagens van het jaar en bezorgden de Mercedes-Benz SLS opnieuw twee podiumplaatsen. Dit was de vierde overwinning op rij voor de gullwing coupé in de categorie van de supersportwagens. De SLS Roadster won voor de tweede keer in het segment van de cabrio’s die meer dan 30.000 euro kosten. De supersportwagen dankt de dubbele overwinning aan zijn unieke hightech combinatie van aluminium koetswerk, AMG 6,3-liter V8-middenmotor vooraan met een vermogen van 420 kW (571 pk), zeventraps transmissie met dubbele koppeling en de wendbare sportophanging met aluminium dwarsgeplaatste wieldraagarmen. Verder scoren de SLS AMG Coupé en de Roadster nog meer punten dankzij hun fascinerende stijlkenmerken die doen denken aan de legendarische 300 SL van de jaren 1950.

Mercedes-Benz won ook de Quality Trophy 2012. Deze prijs wordt gezamenlijk uitgereikt door het tijdschrift "Auto Zeitung" en de GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung of vereniging voor technisch toezicht) voor de beste kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze topklasse bekroning is gebaseerd op de resultaten van ongeveer acht miljoen algemene technische inspecties uitgevoerd door de GTÜ, de bevindingen van het kwaliteits- en serviceverslag van “Auto Zeitung” en de stemmen van de lezers die hun persoonlijke praktische ervaringen weerspiegelen.