23
april
2009
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Young Classics – recente droomklassiekers beschikbaar

· Young Classics Store aan Mercedes-Benz Museum in Stuttgart

· Gamma recente klassiekers van de jaren zeventig tot negentig, allemaal in uitmuntende staat

· Leasing, verkoop, verzekering en financiering

Brussel – Koop of lease uw droomwagen: Mercedes-Benz Young Classics biedt u Mercedes-modellen die allemaal worden beschouwd als klassiekers of ten minste alle troeven in handen hebben om er te worden. De Young Classics Store aan het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart is een unicum in de autosector en huisvest een brede waaier auto’s uit de jaren zeventig tot negentig, stuk voor stuk wagens die in een onberispelijke toestand verkeren en worden geleverd met de garantie van Mercedes-Benz. “Young Classics biedt iedereen de mogelijkheid om een autodroom te realiseren,” aldus Michael Bock, Managing Director van Mercedes-Benz Museum GmbH. Naast verkoop en leasing kan men bij Young Classics ook terecht voor de financiering en verzekering van klassiekers.

Voor veel jongere autoliefhebbers (en liefhebbers die zichzelf als jong van hart beschouwen) is met een recente klassieker rijden een ware rage. Maar een Mercedes-Benz biedt meer: door zijn uitstraling is een Mercedes-Benz ook een stukje culturele geschiedenis, ongeacht of hij door zijn bouwjaar thuishoort in het segment van de echte klassiekers of dat van de ‘youngtimers’. Voor de uitvinder van de automobiel draagt elke Mercedes-Benz bij tot het kneden van de toekomst van de individuele mobiliteit. Andere kwaliteitsaspecten van het merk, zoals de veiligheid en het comfort, maken deel uit van die traditie en vormen het hart van de Mercedes-Benz-filosofie. Om de klant “het beste van al het goede” (citaat: Carl Benz) of zelfs “het beste of helemaal niets” (Gottlieb Daimler) te geven.

Mercedes-Benz Young Classics speelt in op de publieke interesse in recente klassiekers door de kloof tussen nieuwe auto’s en de gespecialiseerde handel in klassiekers door het Mercedes-Benz Classic Center een beetje te dichten. Daardoor biedt Mercedes-Benz de klanten een unieke traditie van continuïteit, met voertuigen uit alle tijdperken. Bovendien wordt dit aanbod geschraagd door de belofte van het merk dat een Mercedes-Benz niet alleen net als een nieuwe wagen perfect wordt afgestemd op zijn eigenaar, maar dat hij ook een oldtimer van de toekomst wordt, waardoor hij een unieke waardestabiliteit garandeert.

Een belangrijke garantie in dat opzicht is dat Mercedes-Benz zelf de wisselstukken aanlevert, en zelfs voor heel oude wagens een voorraad van specifieke onderdelen heeft. Dat klopt: voor wagens gebouwd in en na 1962 zijn alle belangrijke functionele en veiligheidsonderdelen uit voorraad beschikbaar. Dat is bovendien cruciaal voor de authenticiteit want ook hier blijft de constructeur trouw aan zijn hoge normen en neemt hij zelf het onderhoud van zijn producten voor zijn rekening.

Mercedes-Benz Young Classics geniet de steun van de Business Innovation unit. Dat Business Innovation Team heeft als doel om de groeimogelijkheden langs de hele waardeketting te verkennen. De focus ligt daarbij op het onbenutte potentieel binnen de onderneming en op nieuwe businessideeën met betrekking tot de huidige core business. Mercedes-Benz Young Classics bewijst dat er heel veel mogelijkheden bestaan om inherente troeven te vertalen in bijkomende, winstgevende groei.

Contactgegevens:
Mercedes-Benz Young Classics
Mercedesstraße 100
70372 Stuttgart
Tel.: +49 (0) 711/17-3 00 00
www.mercedes-benz.com/young-classics