14
februari
2011
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes SL Grand Edition: een schitterende diamant

Mercedes-Benz stelt met de SL Grand Edition een buitengewone en speciale uitvoering van zijn luxueuze roadster voor. Exclusieve details, zoals de optionele lak in designo crystal silver, de hoogglanzende en verchroomde lamellen en de hoogglanzende deurgrepen, onderstrepen zijn dynamische en sierlijke verschijning. Het nappaleer en de uitrustingselementen van de hoogste kwaliteit roepen in het interieur een kenmerkende en stijlvolle sfeer in het leven. De Mercedes SL Grand Edition wordt op dezelfde manier gestart als de SLR McLaren: met een druk op de startknop onder een klepje in de keuzehendel.

Individueel, sierlijk en exclusief – met talrijke uitrustingselementen van de hoogste kwaliteit eist de Mercedes SL Grand Edition die drie omschrijvingen voor zich op. Speciale details van de carrosserie zijn onder andere de kieuwvormige en mat zilver gelakte luchtsleuven waarvan de lamellen met hoogglanzend chroom bekleed zijn, de hoogglanzende deurgrepen en de zilverkleurige sierstrips op de gordellijn. De SL Grand Edition, die als een SL 300, SL 350 en SL 500 beschikbaar is, herkent u meteen aan het embleem "Grand Edition" op de spatborden vooraan.

Met de optionele designo crystal silver lak is de koper verzekerd van een exclusief uiterlijk. Daarnaast omvat het kleurenaanbod nog vijf zorgvuldig uitgekozen kleuren. De dwarsstijl in de radiatorrooster is in hoogglanzend zwart gelakt. De zilverkleurige remklauwen vooraan zijn voorzien van het logo van Mercedes-Benz. Achteraan zijn geperforeerde remschijven gemonteerd. Klanten hebben de keuze tussen hoogglanzende tweekleurige AMG lichtmetalen 19” velgen in een vijfspakendesign en gesmede en gepolijste AMG velgen met een dubbelspakendesign in titaniumgrijs. Zoals de SL 600 heeft de SL Grand Edition opvallende onderverdelingen in de twee eindpijpen van het uitlaatsysteem.

Kopers van de SL Grand Edition kunnen kiezen uit twee V6-motoren en een V8: het exclusieve speciale model is beschikbaar als een SL 300 van 170 kW (231 pk), als een SL 350 van 232 kW (315 pk) en als een SL 500 van 285 kW (388 pk). De luxueuze roadster brengt zijn vermogen via de 7G-TRONIC sportautomaat op de weg over. Die versnellingsbak is standaard in de SL Grand Edition en kan met schakelhendels op het stuurwiel bediend worden.

Een speciaal kenmerk is de startprocedure die van de SLR McLaren overgenomen is: wanneer de bestuurder in de auto stapt, merkt KEYLESS-GO op of die een elektronische contactsleutel bij zich heeft. Een lichte druk op het deksel op de keuzehendel maakt de startknop vrij, zodat die ingedrukt kan worden om de SL Grand Edition te starten.

In het interieur contrasteert het leer (in zwart, natuurlijk beige of flamingo-rood) opvallend met de hoogglanzende verchroomde en aluminium sierelementen. De zetels en de middenpanelen van de deuren zijn met hoogwaardig nappaleer bekleed. Voor de sierstrip op de afsluitingen en omlijstingen van de luchtmonden wordt hoogglanzend chroom gebruikt. De nekverwarming AIRSCARF, net als de zetelverwarming een standaarduitrusting voor bestuurder en passagier, is voorzien van zilverkleurige luchtmonden die een speciaal visueel effect creëren. De sierelementen in aluminium vertonen een prismapatroon. Als een alternatief zijn ook sierelementen in zwarte designo pianolak of in designo natuurlijke ahorn beschikbaar. De instaplijsten dragen het embleem “Mercedes-Benz”. Het speciale model is ten slotte nog voorzien van de aanduiding “Grand Edition” op de asbak en op de vloermatten met hun exclusieve boorden.

De SL Grand Edition kan vanaf 11 februari 2011 besteld worden. De levering begint vanaf 1 maart 2011. De extra prijs voor het speciale model bedraagt tussen 4.500 en 9.500 €, afhankelijk van de motorvariant en de gekozen velgen. De speciale designo crystal silver lak kost 2.500 € (prijzen zonder BTW).


Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op het internet:

www.media.daimler.com