23
maart
2010
|
01:00
Europe/Brussels

MercedesSport of wanneer sport en elegantie hand in hand gaan

· Personalisering van de stijl en optimalisering van de aerodynamica

· Een gamma accessoires opgebouwd rond het intelligente ‘add-on’-concept

· Topkwaliteit gegarandeerd door Mercedes-Benz

· Sportief getinte ophanging

Ter gelegenheid van het internationale autosalon van Genève onthulde Mercedes-Benz een nieuw gamma even sportieve als elegante voorzieningen met het MercedesSport-logo. Dat gamma omvat onder meer lichtmetalen velgen, een sportophanging en diverse accessoires om het silhouet en de aerodynamica van de wagen te perfectioneren. Deze producten, die in naverkoop worden aangeboden, zijn bestemd om het sportieve karakter van de wagen te onderstrepen en het geheel een volledig persoonlijke, elegante toets te geven. De producten van MercedesSport werden ontwikkeld door de onderneming Mercedes-Benz Accessories GmbH, en dat in samenwerking met de stilisten en ingenieurs die verantwoordelijk waren voor het seriemodel. Ze beantwoorden dan ook perfect aan de strengste design- en veiligheidseisen van Mercedes-Benz, die heel wat verder gaan dan de standaardnormen. Resultaat: de basiswagen en de accessoires vormen een perfect geheel. Bovendien genieten al deze producten dankzij het oordeelkundige ‘add-on’-principe een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit. Het MercedesSport-gamma wordt in eerste instantie aangeboden op de E-Klasse.

Om in te spelen op de verwachtingen van klanten die op zoek zijn naar sportieve accessoires in Mercedes-kwaliteit ontwikkelde Mercedes-Benz Accessories GmbH een gamma specifieke voorzieningen met het nieuwe label MercedesSport. Met deze producten kunnen Mercedes-klanten de look van hun wagen naar wens personaliseren om hem een sportieve uitstraling te geven die naam waardig.

Dit zijn de voornaamste elementen van het nieuwe MercedesSport-gamma:

· De op maat ontworpen voorschorten, miniafleiders en drempelverbreders geven de wagen een elegante en sportieve toets. In tegenstelling tot de klassieke accessoires kunnen ze zonder demontage van de originele onderdelen worden gemonteerd dankzij het intelligente ‘add-on’-concept.

· de achterspoilers, dakspoilers, randen rond mistkoplampen en diffusers achteraan maken de look compleet en onderstrepen het gestroomlijnde karakter van de wagen.

· De erg trendy tweekleurige 18” lichtmetalen velgen trekken eveneens de aandacht. Ze zijn gedeeltelijk zwart en gedeeltelijk glanzend, dragen het logo MercedesSport en zijn afgewerkt met een beschermende vernis die ze nog hoogwaardiger maakt.

· De sportophanging met stijvere schokdempers, stabilisatorstangen en kortere veren maakt het mogelijk om de auto met 15 mm te verlagen. Met deze sportophanging gedraagt de auto zich reactiever en sportiever zonder aan het comfort te raken.

· De sportremmen met geperforeerde schijven en grijze remzadels zijn getooid met het logo van Mercedes-Benz. Ze verbeteren het weggedrag van de wagen tijdens het remmen en zetten zijn look kracht bij.

· Het sportstuur met vier spaken, overtrokken met geperforeerd leder en afgewerkt met zilverkleurige stiknaden, is als optie verkrijgbaar in combinatie met de schakelpeddels aan het stuur en een verwarmingssysteem. Het geeft het interieur een sportieve toets en maakt van elke bestuurder een piloot.

· De pedalen in roestvrij staal met MercedesSport-logo, de wit verlichte drempellijsten in roestvrij staal en de zwarte vloertapijten met zoom en contrasterende stiknaden dragen eveneens het logo MercedesSport en trekken overal de aandacht.

De uitrusting van MercedesSport onderscheidt zich op drie punten van andere accessoiregamma’s.

Ze zijn ontwikkeld volgens de strengste kwaliteitsnormen van Mercedes-Benz. Daartoe hebben de ingenieurs zich gebaseerd op de ervaring en informatie die werd geregistreerd tijdens de ontwikkeling van het basismodel maar ook op de originele digitale gegevens. Dat vertaalt zich in een ronduit uitzonderlijke nauwkeurigheid. Alle onderdelen werden getest in computersimulaties maar ook in doorgedreven tests op het terrein om hun betrouwbaarheid, hun functionaliteit en hun duurzaamheid te verzekeren. Bovendien werden de koetswerkaccessoires getest in de windtunnel en in reële omstandigheden op circuits. De accessoires van MercedesSport voldoen dan ook aan de strengste normen en genieten de garantie van Mercedes-Benz.

Dankzij het intelligente ‘add-on’-concept is het niet langer nodig om de originele onderdelen te demonteren en te vervangen. De bumpers en bodemplaten blijven zitten en de uitrusting van MercedesSport wordt er bovenop gemonteerd. Dat levert niet alleen een tijdsbesparing op bij de transformatie maar beperkt ook de kostprijs. Het uiteindelijk resultaat is minstens even esthetisch en functioneel als bij klassieke accessoires.

De accessoires van MercedesSport zijn ontworpen door de stilisten die ook de basismodellen hebben gecreëerd. Ze zijn bedoeld om het karakter van de auto te benadrukken en passen perfect in het stijluniversum van Mercedes-Benz. De lichtaccenten en scherpe lijnen genereren een dynamisme dat de identiteit van de wagen in de verf zet.

Het MercedesSport-gamma zal in eerste instantie voorbehouden blijven aan de berlines, breaks, coupés en cabriolets van de E-Klasse. Later wordt het progressief uitgebreid naar andere gamma’s. MercedesSport wordt verdeeld via het Mercedes-netwerk, om ervoor te zorgen dat de voorzieningen en accessoires met de vereiste knowhow worden geïnstalleerd.