22
juni
2010
|
02:00
Europe/Brussels

ML 63 AMG krijgt nieuwe look

Een bestseller onthult zijn geüpdatete stijl: de ML 63 AMG, met onder de kap een 375 kW (510 pk) sterke AMG 6.3-liter V8-motor, oogt nu nog aantrekkelijker dankzij enkele subtiele maar doeltreffende wijzigingen.

Aan de voorzijde wordt de aandacht meteen getrokken door de nieuwe motorkap met de kenmerkende power domes en de bixenonkoplampen met donkere achtergrond en actieve verlichtingsfunctie. Ook de achterzijde draagt bij tot de nieuwe look: de hoogperformante SUV wordt voortaan gekenmerkt door verduisterde lichtblokken met heldere lens en ledtechnologie. De subtiele wijzigingen aan de buitenzijde vormen een harmonieus geheel met het hoogglanzende chroom waarmee de bodembeschermplaat voor- en achteraan afgewerkt zijn en leveren de ML 63 AMG een nog gespierdere en kenmerkende uitstraling op.

Krachtige en koppelrijke AMG 6.3-liter V8-motor

De motor van de ML 63 AMG kan nog steeds bogen op een vermogen van 375 kW (510 pk) bij 6800 o/m en 630 Nm aan koppel, waardoor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 5,0 seconden tot de mogelijkheden behoort en de topsnelheid 250 km/u bedraagt (elektronisch begrensd). In 2009 behaalde de AMG 6.3 V8-motor op de prestigieuze International Engine of the Year Awards de eerste plaats in de zowel de categorie "Best Performance Engine" als de categorie "Above 4 litres".

Naar goede gewoonte wordt het vermogen overgedragen aan de hand van de AMG SPEEDSHIFT 7G-TRONIC automaat met drie rijmodi. De permanente vierwielaandrijving is uitgesproken sportief: het vermogen wordt in een 40/60-verhouding verdeeld over de voor- en de achterwielen, om op die manier de wendbaarheid te optimaliseren. De AMG-sportophanging, die gebaseerd is op het AIRMATIC-pakket met luchtvering, adaptieve schokdempers (ADS) en een automatische niveauregeling rondom, staat borg voor dynamische prestaties in combinatie met het vermaarde langeafstandscomfort van Mercedes.

Het hoogperformante en ruim bemeten remsysteem van AMG doet een beroep op intern geventileerde en geperforeerde remschijven rondom om korte remafstanden en een optimale weerstand tegen fading te garanderen.

De ML 63 AMG is standaard uitgerust met AMG lichtmetalen 5-spaaksvelgen, die in het titaangrijs hoogglans gespoten zijn en zowel voor- als achteraan op 295/40 R 20-banden rusten. Als betalende optie zijn er ook lichtmetalen in titaangrijs hoogglans gespoten dubbelspaakvelgen van AMG verkrijgbaar met banden in maat 295/35 R 21.