14
december
2001
|
01:00
Europe/Brussels

Mobiliteit bij smart: het gaat vooruit!

Het mobiliteitsconcept van smart is in volle ontwikkeling en daarom zetten we de verschillende realisaties binnen het handbereik van de Belgische klanten graag even op een rijtje.


smartmove Assistance
Kopers van een smart beschikken gedurende één jaar gratis over de smartmove Assistance pechverhelpingsdienst. Bij een panne, wordt het voertuig ter plaatse hersteld of indien dit niet mogelijk is, weggesleept naar het dichtstbijzijnde smart Center. In dit geval wordt een vervangvoertuig voor 2 dagen ter beschikking gesteld en indien nodig wordt voor een hotelovernachting gezorgd.

smartmove flight

smart Sabena/Swissair : now go somewhere we don’t fly to
De bekendste realisatie tot nog toe is het akkoord met Swissair/Sabena. Deze overeenkomst bestaat erin dat de Sabena/Swissair-passagiers de mogelijkheid hebben om bij de reservatie van hun ticket (ten laaste één dag voor vertrek) eveneens een smart te reserveren voor hun verplaatsingen op hun bestemming. Eens aangekomen, volstaat het enkele formaliteiten te vervullen bij Avis Rent A Car om mobiel te zijn. In de huurprijs zijn een onbegrensd aantal kilometers, een uitgebreide verzekering (diefstal, aansprakelijkheid, ongeval) en smart-pech-dienst 24 uur op 24 inbegrepen.

smartmove Parking

Interparking thinks smart
Begin dit jaar sloten smart en Interparking, de firma die het merendeel van de parkings in België beheert, een akkoord. Dit akkoord houdt in dat in alle parkings die door Interparking worden beheerd, enkele plaatsen exclusief gereserveerd zijn voor wagens van minder dan 3 meter lang. Deze parkeerplaatsen zijn duidelijk zichtbaar gemaakt door de kenmerkende blauwe kleur met het Parking 3m-logo die op de grond werden aangebracht en door de duidelijke aanduiding met pijlen vanaf de ingang.
Momenteel zijn er reeds 42 plaatsen beschikbaar in 21 Brusselse parkings. Al deze plaatsen werden bekomen door de optimaal benutting van ‘verloren’ hoekjes in de buurt van de uitgang van de parking. Er zijn met andere woorden geen bestaande plaatsen opgeofferd om de 3 meter-parkings te maken.
Ook in de luchthaven van Zaventem werd ongebruikte ruimte benut. Zo zijn er twee parkingplaatsen in het Front Park 2 gereserveerd voor wagens met een lengte van minder dan drie meter. Tevens zijn er in de Avis-parking negen 3m-plaatsen voorzien. Bovendien wordt er binnenkort een speciale laad- en losplaats gemaakt voor wagens van minder dan drie meter in de zone voor de aankomsthal van de luchthaven.
Het project beperkt zich niet tot Brussel en Zaventem. Ook in andere Belgische steden, zoals Namen, Luik, Brugge, Antwerpen en Gent, waar Interparking parkings beheert, zullen 3 meter-parkingplaatsen worden gerealiseerd.

Carrefour

Vers van de pers is het akkoord dat smart gesloten heeft met warenhuizengroep Carrefour. Dit akkoord is gebaseerd op hetzelfde principe als dat met Interparking, namelijk het maken van 3m-parkings op alle parkings van de Maxi-GB supermarkten en de Bigg’s-supermarkten. Het akkoord houdt in dat minimum twee 3meter-parkings per supermarkt gecreëerd worden op zo’n 60 locaties. De praktische realisatie van dit project is voorzien voor september-oktober 2001, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden op dat moment.

Stadsproject te Dinant
De stad Dinant en smart lanceren binnenkort samen een parking-project bestaande uit de creatie van 3meter-parkings op openbare plaatsen (pleinen, straten, openbare parkings). In totaal zullen 15 plaatsen gecreëerd worden in het stadscentrum en aan het station van Dinant. Voor het eerst sluit smart voor zijn parkingproject een partnerschap met een publieke instantie. Na dit pilootproject zullen ook projecten gelanceerd worden in andere strategische Belgische steden.

smartmove Ferries

Hoverspeed
Eigenaars van een smart kunnen aan speciale tarieven het Kanaal oversteken. Voor de trajecten Calais-Dover, Oostende-Dover, Boulogne-Folkestone en Dieppe-Newhaven, betaalt een smart-eigenaar slechts de prijs van een motorfiets. Dit aanbod is eveneens geldig voor oversteken van de Noordzee met DFDS-Seaways, tussen Friedrichshaffen en Romanshorn aan het Constanz-meer in Zwitserland en van de Bodensee in Zwitserland en Duitsland.