08
juni
2015
|
02:00
Europe/Brussels

Mobiliteitsnetwerk: Daimler en Deutsche Bahn stemmen hun mobiliteitsplatforms moovel en Flinkster op elkaar af

De ondernemingen Daimler AG en Deutsche Bahn AG (de Duitse spoorwegonderneming), met hun respectieve dochterondernemingen moovel GmbH en DB Rent GmbH, stemmen vanaf vandaag hun mobiliteitsplatforms moovel en Flinkster op elkaar af. Daardoor ontstaat het grootste netwerk voor innovatieve mobiliteitsdiensten in Duitsland: door de diensten van car2go en Flinkster op het vlak van autodelen te bundelen, krijgt de klant toegang tot een uitgebreid aanbod van meer dan 7.000 voertuigen. Klanten van moovel kunnen voertuigen van Flinkster, en ook van alle partners die op het netwerk van Flinkster aangesloten zijn, reserveren en gebruiken. Klanten van Flinkster kunnen op hun beurt car2go-voertuigen boeken en gebruiken. Het volledige huurproces wordt via de smartphone afgehandeld.

Naar aanleiding van het begin van de samenwerking onderstreept Klaus Entenmann, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler Financial Services AG, waaronder moovel GmbH valt: “We vormen hier het grootste netwerk voor autodelen in Duitsland, met meer dan 7.000 voertuigen. De samenwerking tussen Flinkster en moovel houdt voordelen in voor de klanten van beide partijen: het aanbod voor autodelen met vaste standplaatsen vormt een perfecte aanvulling op het aanbod dat niet aan standplaatsen gebonden is. De twee samen geven de gebruiker nog meer flexibiliteit. De verbinding van verschillende diensten is de sleutel voor een intermodaal netwerk en voor de toekomst van de mobiliteit.”

Dr. Volker Kefer, directeur infrastructuur en dienstverlening van Deutsche Bahn AG: “De mobiliteitsketen van Deutsche Bahn wordt door het gebruik van car2go-voertuigen aanzienlijk verruimd. Het wordt almaar belangrijker om onze producten te digitaliseren. Daarom ben ik zeer verheugd dat de veelbelovende verbinding van de mobiliteitsplatformen Flinkster en moovel het resultaat van een gemeenschappelijk initiatief is. De Flinkster-app van Deutsche Bahn en de moovel-app van Daimler komen tegemoet aan de wens van onze klanten om altijd en overal toegang te krijgen tot het beste aanbod op het vlak van autodelen. Onze samenwerking geeft hun met een druk op een knop toegang tot een mobiliteitsaanbod op maat.”

Een netwerk voor autodelen dat haast heel Duitsland bestrijkt

Verknoopte mobiliteit: om nog sneller van A naar B te reizen. Vanaf nu kunnen klanten van moovel via het mobiliteitsplatform moovel ook van het aanbod van Flinkster gebruikmaken: op standplaatsen bij meer dan 1.000 stations – waaronder alle grote ICE-stations – in 200 steden kunnen ze ongeveer 3.300 voertuigen van Flinkster huren. Dat aanbod omvat niet alleen de auto’s van Flinkster, maar ook die van de partners die op het netwerk van Flinkster aangesloten zijn, zoals ‘teilAuto’, ‘book-n-drive’ en ‘Drive Carsharing’. Klanten van Flinkster kunnen op hun beurt in heel Duitsland een beroep doen op 3.550 car2go-auto’s die in zes concentratiegebieden in de free-floating-modus gebruikt kunnen worden. Een bijkomende registratie voor het gebruik van de verschillende partnerdiensten is niet nodig. De auto’s reserveren en openen gaat met behulp van een smartphone en met de moovel- of Flinkster-app.

moovel en Flinkster vullen elkaar aan

De samenwerking van de twee aanbieders komt tegemoet aan het gewijzigde mobiliteitsgedrag van veel mensen die volgens de behoefte verschillende verkeersmiddelen combineren. “Flinkster en moovel knopen nauwere banden aan – en dat vereenvoudigt de mobiliteit voor het publiek”, zegt Robert Henrich, CEO van moovel GmbH. “Met deze samenwerking zorgen we voor een belangrijk element in de intelligente verknoping van onze mobiliteitsdiensten.”

Sylvia Lier, directievoorzitter van DB Rent GmbH: “Mensen die van autodelen gebruikmaken, zijn flexibel onderweg en benutten verschillende vervoersmiddelen. Ze zoeken altijd het verkeersmiddel dat voor hen het meest zinvol is. Vandaag hebben we een belangrijke stap gezet in de richting van de intelligente verknoping van digitale processen en hebben we een mooi resultaat bereikt.”

De platforms moovel en Flinkster vullen elkaar ideaal aan op het vlak van autodelen: Flinkster werkt met vaste standplaatsen bij de stations, d.w.z. dat de verschillende voertuigen uitsluitend daar ontleend kunnen worden. De voertuigen van Flinkster lenen zich bijzonder goed voor huurperiodes van meer dan een uur of wanneer de gebruiker extra laadruimte nodig heeft om grote inkopen te vervoeren. car2go daarentegen is ideaal wanneer klanten een auto binnen het stadsgebied op gelijk welke plaats weer willen achterlaten. Bij car2go wordt de rijtijd per minuut gefactureerd. Spontane reservaties zijn op de twee platforms voor autodelen mogelijk.