26
juni
2015
|
02:00
Europe/Brussels

Naturhome vernieuwt zijn vloot

Naturhome is een bouwbedrijf dat al sinds 40 jaar actief is en zich in de bouw van passiefwoningen gespecialiseerd heeft. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting resoluut de milieukaart getrokken. En dat ecologische bewustzijn is in elk aspect van het bedrijf aanwezig. Dat is ook de reden waarom Naturhome voor de Sprinter van Mercedes-Benz en voor de dienstverlening en de kwaliteit van concessiehouder Huet-Sonodi in Hotton geopteerd heeft.

De Belgisch-Luxemburgse onderneming Naturhome werd veertig jaar geleden boven de doopvont gehouden en heeft zich ondertussen in de bouw van passiefwoningen gespecialiseerd.

“Een passiefwoning is een gebouw dat geen klassiek verwarmingssysteem vereist”, verduidelijkt Pierre Solheid, directeur van Naturhome. “Dat kan omdat er bijzonder weinig warmte uit de woning ontsnapt. Een resultaat dat in hoofdzaak aan een erg goede isolatie en aan een perfecte luchtdichtheid te danken is. De afwezigheid van tocht en de homogene temperatuur maken van passiefhuizen bovendien erg comfortabele plekken om te wonen. De luchtdichtheid en de driedubbele beglazing staan ook borg voor een doorgedreven geluidsisolatie. De lucht in de woning wordt voortdurend ververst en gefilterd en dat verhoogt nog het gevoel van welzijn dat de bewoners ervaren. Een passiefhuis bouwen is ook en vooral een van de weinige middelen waarmee een particulier trouw kan blijven aan zijn overtuigingen en in grote mate zijn CO2-uitstoot kan beperken.”

Sinds het Belgisch-Luxemburgse bedrijf 40 jaar geleden opgericht werd, heeft het een constante groei gekend en heeft het internationaal naam verworven.

“We hebben meer dan 500 woningen gebouwd, vooral in Luxemburg, België en Frankrijk”, legt Pierre Solheid, directeur van Naturhome, uit. “We zijn overigens ook in Duitsland, Spanje, Zwitserland en Italië actief. In de loop der jaren hebben we ook onze activiteiten uitgebreid: we beschikken nu over ons eigen productieatelier waardoor we onze kwaliteit nog kunnen verbeteren.”


Milieuvriendelijke vloot

De aanpak van Naturhome is ingegeven door kwaliteits- en milieuoverwegingen. En de bedrijfsvloot – een dertigtal voertuigen waaronder personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens – moet die strategie weerspiegelen.

“We hebben snel beslist”, zegt Pierre Solheid. “In Mercedes-Benz vonden we een partner die dezelfde waarden deelt en bij wie kwaliteit en betrouwbaarheid op de eerste plaats komen. Twee aspecten die ook de concessiehouder Huet-Sonodi hoog in het vaandel draagt.”

De acht exemplaren van de bestelwagen Sprinter 319 CDI die met de versnellingsautomaat 7G Tronic uitgerust zijn, werden half juni geleverd. De Sprinter biedt als enige voertuig in zijn categorie de 7-trapsautomaat 7G-TRONIC PLUS als optie aan. Daardoor rijdt hij even zuinig, dynamisch en comfortabel als een personenauto.

Meer informatie:

www.mercedes-benz.bewww.naturhome.be