31
oktober
2002
|
01:00
Europe/Brussels

Nearly New Car Center: Vestiging van het operationeel centrum in Antwerpen

In juli laatsleden besliste DaimlerChrysler in Antwerpen een nieuwe site te openen die tevens als administratief centrum en directie voor de verschillende NNCC’s dient.

Nearly New Car Center is een initiatief van de afdeling Personenwagens ‘Fleet’ van DaimlerChrysler Belgium Luxemburg. Bij de oprichting ervan in oktober 1999 was NNCC een enig concept in zijn soort.

Aan de basis ligt een originele leasingformule Mercedes-Benz : door het afsluiten van een Fleetcontract van vier jaar, biedt het “2+2”-concept de leasingnemer de
kans na twee jaar zijn auto in te ruilen.

Daardoor komen geregeld “nieuwe” tweedehandswagens op de markt. Behalve over auto’s van twee jaar oud, beschikt NNCC over auto’s die voor een jaar gehuurd werden door werknemers van DaimlerChrysler en over directiewagens.
Dat alles uiteraard uitsluitend van de merken Mercedes-Benz, Jeep, smart en Chrysler.
In 2001 werden iets meer dan 3.350 auto’s verkocht. In 2002 zouden 4.250 eenheden aan de man moeten worden gebracht. Voor 2003 is de bedoeling de kaap van de 5.000 te ronden.
Het instinct van de jonge wolven van de Fleet blijkt dus te renderen.

Voor NNCC is kwaliteit de hoogste prioriteit.
Iedere onder de naam “Nearly New Car” gecertificeerde en verkochte auto ondergaat een grondige opvolging en controle door specialisten van het merk.

DaimlerChrysler kent de geschiedenis van elke auto.

De maximale leeftijd van twee jaar en een kilometerstand lager dan 40.000 km zijn de criteria waaraan een “bijna nieuwe” wagen moet beantwoorden.
Zodra deze leeftijd of kilometerstand overschreden is, wordt de wagen een Certified Used Car.

De officiële dealers van de vier merken van DaimlerChrysler staan in voor de opvolging van het onderhoud. De auto’s genieten een minimum waarborg van één jaar (drie jaar waarborg bij de reclameactie van november) en de service Mobilo-Life voor Mercedes, en de service smart Care of Privilege Services voor Chrysler/Jeep.

In juli laatsleden besliste DaimlerChrysler in Antwerpen een nieuwe site te openen die tevens als administratief centrum en directie voor de verschillende NNCC’s dient : 2 centra in Antwerpen en in Brussel en 5 officiële Mercedes-Benz-dealers.

Bijna 60% van de verkoop wordt via deze vijf erkende dealers gerealiseerd. De auto’s met de ster vertegenwoordigen 90% van de NNC’s.

NNCC Antwerpen is gevestigd in een opslagplaats van 2 verdiepingen en beslaat niet minder dan 15.000 m². De investering bedraagt zowat 8 miljoen euro.

De gelijkvloerse verdieping van NNCC Antwerpen herbergt de grote showroom voor 100 wagens. De voorraad wagens bevindt zich op de eerste verdieping, terwijl de tweede verdieping ingenomen wordt door de werkplaats waar iedere auto wordt geïnspecteerd en gecontroleerd (6 bruggen, 1 testbank voor remmen en de ophanging en 1 carwash).

NNCC wil zich ook in het cultureel en ontspanningsleven van de Metropool profileren. In een ontmoetingsruimte, het NNC-Café en een oud restauratierijtuig van de NMBS uit 1930 is jong en oud 7 dagen per week welkom.
Het spoorrijtuig is zonder twijfel één van de meest opvallende delen van het nieuwe NNCC. Het werd volledig gerenoveerd, net zoals het treinspoor dat door de opslagplaats loopt.

Het NNCC bevindt zich op de Groenendaallaan tegenover Metropolis. Volg de Antwerpse Ring richting Breda en neem de uitrit Merksem Industrie.
Het NNCC ligt aan de linkerkant, net voorbij de tunnel onder de ring.

Het NNCC is dagelijks open van 9 u tot 19 u. Behalve op donderdag 7 november, dan werd er om 19 u een VIP-avond georganiseerd. Ludo Van Campenhout, parlementslid en lid van de Antwerpse gemeenteraad, sprak er over de oorsprong van het gebouw. Directeur-Generaal personenauto’s Mercedes, Maybach en smart van DaimlerChrysler Mark De Haes had het over het NNCC-concept en Directeur van NNCC Antwerpen Laurent Dendal lichtte de logistiek van zijn centrum toe.