20
september
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Nieuw Head of Engineering bij Mercedes-Benz Vans

Vanaf 1 november 2013 wordt Jörg Zürn (55) Head of Engineering bij Mercedes-Benz Vans. In die hoedanigheid volgt hij Dr. Sascha Paasche (56) op, die op 1 januari 2014 met pensioen gaat na 25 jaar trouwe dienst bij Daimler.

Nadat hij verscheidene posities bekleedde in de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen van Daimler, schakelde Dr. Sascha Paasche in 1998 over naar het segment van de bedrijfsvoertuigen, toen hij werd aangesteld als Head of Mechatronics bij Mercedes-Benz Trucks. Van 2005 tot 2008 was hij Head of Engineering bij Mitsubishi Fuso Truck amp; Bus Corp. (MFTBC) in Japan. En sinds januari 2008 was Paasche actief als Head of Van Engineering. In die periode speelden hij en zijn team een cruciale rol in de verdere verbetering van het gamma bedrijfsvoertuigen. Zo was Paasche verantwoordelijk voor de update van de Vito/Viano, voor de creatie van de nieuwe Sprinter en voor de ontwikkeling van de Citan.

“Ik wil Sascha Paasche heel erg bedanken voor zijn uitzonderlijke verwezenlijkingen in de jaren dat hij als Head of Engineering actief was bij Mercedes-Benz Vans. Ik wens hem het allerbeste in deze nieuwe periode in zijn leven,” aldus V olker Mornhinweg, Head of Mercedes-Benz Vans.

Dr. Jörg Zürn zal Sascha Paasche reeds op 1 november 2013 opvolgen. Zürn werkt bij Daimler sinds 1984. Van 2003 tot 2005 was hij verantwoordelijk voor Engineering amp; Procurement bij Mitsubishi Fuso Truck amp; Bus Corporation (MFTBC) en sinds eind 2005 was Zürn bij Mercedes-Benz verantwoordelijk voor Truck Product Engineering Heavy Duty/Medium Duty Cab over Engine. In zijn functie van hoofdingenieur was hij de jongste tijd verantwoordelijk voor de nieuwe zware vrachtwagens Actros, Antos en Arocs.

Volker Mornhinweg zei het volgende over de aanstelling van Jörg Zürn als Head of Van Engineering: “Ik ben tevreden met de aanstelling van Jürg Zürn, een ervaren expert in de ontwikkeling van bedrijfsvoertuigen. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie als Head of Engineering bij Mercedes-Benz Vans.

Jörg Zürn wordt bij Truck Product Engineering opgevolgd door Dr. Uwe Baake (50), die sinds 1995 bij Daimler werkt. Tijdens zijn tijd in de onderneming heeft Baake in diverse afdelingen gewerkt, onder meer bij Productontwikkeling voor Daimler Buses. De voorbije bijna zes jaar was Baake bij de Vrachtwagenontwikkeling verantwoordelijk voor het competentiecentrum ‘Computer Aided Engineering Commercial Vehicles’.