11
januari
2002
|
01:00
Europe/Brussels

Nieuw in de Mercedes-Benz A-Klasse

  • Dynamische AMG-stilering en lichtmetalen 17-inch wielen
  • Luxueus interieur in leder-alcantara-uitvoering
  • Nieuwe viercilinder met 2,1 liter inhoud en 205 Nm koppel

De succesvolle A-Klasse krijgt verdere versterking. Met de nieuwe A 210 EVOLUTION presenteert Mercedes-Benz een indrukwekkend topmodel voor deze in populariteit groeiende modelserie. Met zijn AMG-stilering, hoogwaardige uitrusting, lichtmetalen 17-inch wielen en fraaie leder-alcantara-bekleding onderscheidt de A 210 EVOLUTION zich duidelijk in de compacte klasse. De nieuw ontwikkelde, 2,1-liter viercilindermotor met 103 kW (140 pk) vermogen en 205 Nm koppel draagt hieraan in belangrijke mate bij.

De A 210 EVOLUTION is vanaf medio maart 2002 beschikbaar met zowel korte als lange wielbasis. De compacte A-Klasse heeft sinds zijn introductie in 1997 wereldwijd de harten gestolen van 730.000 rijders; het nieuwe topmodel van de serie onderstreept het succes van deze modellijn.

Dynamisch uiterlijk met onmiskenbare AMG-signatuur
De Mercedes-Benz A 210 EVOLUTION is een duidelijke bevestiging van de A-Klasse als trendsetter van zijn categorie. De synthese van Mercedes en AMG komt perfect tot uitdrukking in de onmiskenbare stilering, de nieuwe 7-spaaks lichtmetalen wielen met brede banden in maat 205/40 ZR 17, de krachtige voorspoiler met geïntegreerde mistlampen en het sportieve radiatorrooster met zilverkleurige lamellen. Het even gedistingeerde als gespierde karakter van de jongste A-Klasse-aanwinst wordt gecompleteerd door de markante drempelvormgeving en nieuwe buitenspiegels met de van Mercedes-Benz bekende, geïntegreerde knipperlichten, de opvallende achteronderspoiler, de rijwindgeleider aan de achterruit, de blauwgetinte knipperlichten in de koplampen met helder glas, en de rode striping rondom.

Hoogwaardig interieur met leder-alcantara-bekleding
De nieuwe A-Klasse-aanvoerder toont zijn innerlijke waarden in de gecultiveerde combinatie van donkergrijs leder met licht alcantara en geborsteld aluminium – een zowel optisch als gevoelsmatig bijzonder mooie afwerking.
De opvallende uitrustingskenmerken in het kort:
-zijsteunelementen van de stoelen in grijs leder, met lichte stiksels, zittingen in licht,

- geperforeerd alcantara;
- zilverkleurige veiligheidsgordels;
- uitstekende grip biedend, tweekleurig stuurwiel met lichte stiknaden;
- instrumentenpaneel met zilverkleurige wijzerplaten en nieuw grafisch design;
- geborsteld aluminium op de middenconsole;
- portiergrepen in grijs leder met lichte stiknaden;
- aluminium sierlijsten in de portierpanelen;
- versnellingspook met aluminium badging en grijslederen omhulsel;
- stalen pedalenset met rubbernoppen
- stalen drempelbekleding;
- vloermatten van grijs velours met zilverkleurige biezen.
Als alternatief is er keuze uit drie verschillende designo leder-alcantara-uitvoeringen: in Mystic-blauw, Imperial-rood en Bordeaux.

Krachtige viercilinder en nieuw afgestemd sportonderstel
Bij het sportief-gedistingeerde uiterlijk en interieur horen passende prestaties. De techniek confirmeert zich dan ook geheel aan het karakter van de A 210 EVOLUTION. De nieuwe viercilindermotor met 2,1 liter inhoud levert een vermogen van 103 kW (140 pk) bij 5500/min en 205 Nm trekkracht bij 4000/min. Deze waarden laten zich in de praktijk vertalen in een acceleratie van 0-100 km/h in 8,2 seconden, en in een topsnelheid van 203 km/h. Daarbij bedraagt het gemiddelde EU-brandstofverbruik slechts 7,9 l/100 km (12,7 km/l) en voldoen de uitlaatgasemissies aan de (pas vanaf 2005 van kracht wordende) EU4-norm.

Het minutieus op de prestaties afgestelde sportonderstel geeft de A 210 EVOLUTION, mede dankzij de herziene afstemming van de veer-/demper-units en een speciale achterasstabilisator, een dynamisch weggedrag en uitstekend reiscomfort. Uiteraard is ook het remsysteem – schijfremmen rondom, met vooraan zelfventilerende en, speciaal voor nat wegdek, geperforeerde schijven – in de nieuwe afstelling van het onderstel geïntegreerd.