26
september
2007
|
02:00
Europe/Brussels

Nieuw in de S- en CL-Klasse: Blind Spot Assist om nog veiliger van rijstrook te veranderen

Mercedes-Benz biedt voortaan de mogelijkheid om de S- en CL-Klasse optioneel uit te rusten met het Blind Spot Assist systeem dat bestuurders helpt om veilig van rijstrook te veranderen.

Voor het nieuwe rijhulpsysteem gebruikt Mercedes-Benz 6 kortegolfsensoren in de voor- en achterbumper. De sensoren controleren de zone opzij van en achter de wagen, en dat zowel links als rechts. Zo dekken ze een zone die wordt omschreven als de 'dode hoek' of 'blind spot' en die bestuurders niet kunnen zien in de buitenspiegels.

Wanneer het systeem een ander voertuig in de gevarenzone opmerkt, verschijnt er een rood waarschuwingssymbool in het glas van de buitenspiegel. Dat symbool waarschuwt de bestuurder dat het gevaarlijk kan zijn om van rijstrook te veranderen. Als de bestuurder de waarschuwing negeert en zijn richtingaanwijzer activeert, begint het rode symbool in de spiegel te knipperen en weerklinkt een geluidssignaal.

Blind Spot Assist is verkrijgbaar voor de S- en CL-klasse, en dat in combinatie met andere rijhulpsystemen met radar zoals de actieve snelheidsregelaar DISTRONIC PLUS, de remassistent Brake Assist PLUS, het PRE-SAFE® remsysteem en het parkeerhulpsysteem. In België kost dit pack € 2.691,04 tot € 3.517,47 (incl. BTW).