04
februari
2013
|
01:00
Europe/Brussels

Nieuwe beperkte reeks fortwo cityflame

smart pakt kleurrijk uit met de nieuwe smart fortwo cityflame, een beperkte reeks die gekenmerkt wordt door zijn koetswerkpanelen in de tint flame yellow. De tridion-veiligheidscel en de aluminium velgen zijn dan weer uitgevoerd in sober zwart. Ook het interieur staat in het teken van het contrast: de exclusieve stoelen in zwart similileder gaan getooid met gele inzetstukken en sierstiksels. De beperkte reeks smart fortwo cityflame is verkrijgbaar vanaf 14 490 euro. Hij wordt aangeboden als coupé en als cabrio en staat in april 2013 bij de verdelers.

De jongste limited edition van de smart fortwo werd ‘cityflame’ gedoopt en werd geïnspireerd door de huidige kleurtrends, terwijl hij ook inhaakt op de wens van heel wat klanten om hun auto nog meer te personaliseren. De voornaamste uiterlijke kenmerken zijn de koetswerkpanelen in de tint flame yellow (die ook in het zwart besteld kunnen worden). In combinatie met de zwarte tridion-veiligheidscel, de in een exclusieve zwarte tint uitgevoerde aluminium velgen met drie dubbelspaken waarop brede banden rusten (175/55 R 15 vooraan en 195/50 R 15 achteraan) en de eveneens zwarte buitenspiegelbehuizingen wekt de gele parlmoereffectlak een bijzonder sportieve en expressieve indruk.

Ook het interieur trekt de kaart van het kleurcontrast: de zittingen van de exclusieve stoelen zijn overtrokken met zwart similileder en worden omrand door stukken in geel similileder en eveneens gele sierstiksels. Die tooien ook het dashboard in similileder. Tot de andere designkenmerken behoren de tweedelige padding ter hoogte van de knieën, die uitgevoerd is in zwart en geel similileder, het driespakige sportstuur met schakellepels en gele sierstiksels, en specifieke vloermatjes met cityflame-borduursel.

Deze speciale reeks, waarvan de oplage beperkt is tot 2 400 exemplaren, is gebaseerd op de uitrusting van de passion. Hij pakt standaard dan ook uit met het automatische softouch-schakelprogramma, elektrisch bediende ruiten, een smart radio, automatische klimaatregeling en een transparant panoramisch dak met zonnewering. De smart fortwo cityflame is verkrijgbaar vanaf 14 490 euro en bestaat als coupé en als cabrio. Voor de aandrijving is er keuze tussen een mhd-benzinemotor van 52 kW of een benzinemotor van 62 kW.