11
januari
2008
|
01:00
Europe/Brussels

Nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse: vijf EuroNCAP-sterren

Stuttgart – De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse heeft de crashtests van EuroNCAP (New Car Assessment Programme) met glans doorstaan. De berline kreeg dan ook vijf sterren toegekend en is volgens EuroNCAP een van de veiligste auto’s op de markt.

Dit resultaat bevestigt dat het veiligheidsconcept van de C-Klasse, dat geoptimaliseerd werd op basis van de analyse van reële ongevallen, ook uitzonderlijk goed presteert bij gestandaardiseerde botsproeven. Met standaard zeven airbags, veiligheidsgordels met voorspanners en krachtbegrenzers en NECK PRO-veiligheidshoofdsteunen biedt deze berline zijn inzittenden bij een eventueel ongeval een uitzonderlijk hoge bescherming. De koetswerkstructuur werd zodanig ontworpen dat de botskrachten bij een frontale aanrijding verdeeld worden over een brede zone en over vier onafhankelijke kreukelzones, wat betekent dat de passagierskooi grotendeels onaangetast blijft.

Zo’n 70 procent van alle koetswerkpanelen zijn vervaardigd van uiterst moderne, ultrasterke staallegeringen die een beperkt gewicht en een maximale veiligheid garanderen. Het gebruik van verschillende staalsoorten speelt ook een belangrijke rol voor de bescherming van de inzittenden bij een aanrijding langs opzij. De vierlagige B-stijlen en de zijdelingse langsdragers, die het gros van alle botsenergie langs opzij absorberen en deze krachten in de koetswerkstructuur leiden, zijn deels gemaakt van ultrasterk, warmgevormd, hoogtechnologisch staal.

De veiligheidssystemen van de C-Klasse zijn gebaseerd op een beproefd Mercedes-Benz concept dat de veiligheid van een personenwagen in zijn geheel benadert, met een sterke nadruk op het voorkomen van ongevallen en een proactieve bescherming van de inzittenden.

Standaard gemonteerde systemen zoals ESP® en Brake Assist staan de bestuurder op kritieke momenten bij en helpen hem om de controle volledig te bewaren wanneer een gevaarlijke situatie zich zou voordoen. Ongevallenstatistieken tonen aan dat het aantal ongevallen als gevolg van slippen of kop-staartaanrijdingen met ernstige gevolgen sterk verminderd wordt met deze Mercedes-Benz technologieën aan boord. Bovendien helpt Brake Assist ook om het aantal ongevallen te verminderen waarbij voetgangers betrokken zijn. Verder is de C-Klasse ‘s werelds enige auto in dit marktsegment die uitgerust kan worden met het anticiperende veiligheidssysteem PRE‑SAFE®. Deze als optie verkrijgbare innovatie van Mercedes-Benz gebruikt de tijd tussen het detecteren van een potentiële ongevalsituatie en een mogelijke aanrijding om te starten met het nemen van beschermende maatregelen, waardoor de krachten die bij een ongeval worden uitgeoefend op de inzittenden tot 40 procent verminderd worden.