10
juli
2006
|
02:00
Europe/Brussels

Nieuwe Mercedes-Benz SLR '722 Edition' – Geboren op een racecircuit

De nieuwe Mercedes-Benz SLR '722 Edition' heeft alle kenmerken van een rasechte racewagen. Deze in tal van opzichten verfijnde supersportwagen heeft meer vermogen, een op maat geconfigureerde ophanging en een uitgesproken sportief interieur.

Een voortdurende traditie. De nieuwe modelvariant SLR '722 Edition' is een eerbetoon van Mercedes-Benz aan de onvergetelijke overwinning van de Britse racelegende Stirling Moss en zijn corijder Dennis Jenkinson in een Mercedes-Benz 300 SLR met startnummer 722 (een verwijzing naar de starttijd, 7u22) tijdens de Mille Miglia in 1955. Met een vermogen van 478 kW/650 pk en overeenkomstige prestaties zal deze nieuwe supersportwagen, die verkrijgbaar is vanaf 11 juli, niet alleen de harten van autoliefhebbers sneller doen slaan.

De drukgevoede 5.5 V8-motor in de '722 Edition', die met de hand gebouwd wordt in de motorwerkplaats van AMG in Affalterbach, ontwikkelt 478 kW/650 pk. De voornaamste troeven van deze hoogperformante motor zijn de onmiddellijke respons op de beweging van het gaspedaal, het extreem koppelrijke karakter en de onmiskenbare V8-klank. De prestatiecijfers zijn schitterend, zelfs voor een sportwagen van dit hoge niveau: de '722 Edition' trekt op van 0 tot 100 km/u in slechts 3,6 seconden en tot 200 km/u in amper 10,2 seconden. De topsnelheid (337 km/u) ligt hoger dan de 334 km/u van de SLR voordien.

De gesofisticeerde ophanging zorgt ook voor rijeigenschappen die niet misstaan op een racecircuit, met lichtmetalen velgen van 19 duim, een stuggere afstelling van de schokdempers en een met 10 millimeter verlaagd koetswerk. De grotere remschijven met een diameter van 390 mm garanderen uitstekende remprestaties.

De SLR '722' Edition onderscheidt zich door discrete visuele aanpassingen, die overeenstemmen met de wensen van enthousiaste gentleman drivers en vermogende sportwagenverzamelaars, die het belangrijkste doelpubliek vormen. De gewijzigde voorspoiler met splitter verbetert net als de diffusor achteraan zowel de aerodynamische kenmerken als de neerwaartse druk bij hoge snelheden, en weerspiegelt de overdracht van ultramoderne technologie uit de motorsport. Tegelijkertijd symboliseert het gebruik van gevernist carbon als extreem sterk maar toch erg licht materiaal, de uitvoerbaarheid van deze technische kenmerken. De met leder en Alcantara beklede sportkuipstoelen bieden een uitzonderlijke zijdelingse steun, terwijl het met jachtleder beklede racestuurwiel met schakellepels en accenten in zwart carbon het interieur een rasechte competitietoets geeft.

Exclusieve 'SLR. Club' voor SLR-eigenaars

Voor de lanceringsdatum zullen klanten en geselecteerde genodigden als avant-première de nieuwe SLR '722 Edition' kunnen beoordelen. Bij deze gelegenheid zal de wereldwijde 'SLR. Club' opgericht worden op het Paul Ricard Circuit in Le Castellet, in het zuiden van Frankrijk. De 'SLR Club', een uiterst exclusieve gemeenschap waarvan SLR-klanten automatisch lid worden, biedt een aantrekkelijk platform voor schitterende evenementen met betrekking tot de SLR, evenals tal van andere voordelen. Een ander opwindend kenmerk is de SLR Safety & Speed Academy van de club, die speciale rijstages en seminaries biedt. David Coulthard, Jochen Mass, Klaus Ludwig, Chris Goodwin en Christina Surer zijn enkele van de uiterst ervaren en erg bekende instructeurs.