13
januari
2014
|
01:00
Europe/Brussels

Nieuwe speciale reeks: smart fortwo edition citybeam

Een dynamisch koetswerk en een sportief, elegant interieur: de nieuwe speciale reeks smart fortwo edition citybeam toont zich van zijn sportiefste kant met koetswerkpanelen in metaalkleur of matte lak, een zilverkleurige tridion-veiligheidskooi en lichtmetalen velgen met drie dubbele spaken en brede banden. Binnenin verrast hij met zijn exclusieve zwarte zetels in imitatieleder met kristalgrijze stoffen inzetstukken in de rugleuning en kristalgrijze stiknaden. De smart fortwo edition citybeam is te bestellen vanaf15 januari 2014 en de prijzen beginnen bij 14.490 euro. De speciale reeks is verkrijgbaar als coupé en cabrio en zal vanaf april 2014 bij de dealers staan. Klanten krijgen de keuze tussen een verbrandingsmotor en een elektromotor.

De jongste speciale reeks van de smart fortwo viert zijn première op het autosalon van Brussel op 10 januari 2014 en kreeg de naam 'edition citybeam'. De smart citybeam is een uniek smart-model, met een opvallend karakter en aantrekkelijke prijzen. Aan de buitenkant onderscheidt hij zich vooral met zijn koetswerkpanelen, die naargelang de markt en de voorkeur van de klant verkrijgbaar zijn in lichtblauw, metaalzilver of mat antraciet, en de dynamisch ogende lichtmetalen velgen met drie dubbele spaken en brede banden (175/55 R15 vooraan, 195/50 R15 achteraan). Daarnaast is hij te herkennen aan zijn titaniumkleurige koplampen, zijn led-dagrijlichten en zijn 'edition'-logo in de driehoeken van de spiegels.

Dezelfde sportieve elegantie komt ook terug in het interieur van de smart citybeam: de hoogwaardige zetels in zwart imitatieleder zijn getooid met kristalgrijze stoffen inzetstukken in de rugleuning en kristalgrijze stiknaden. Bovendien beschikt de speciale reeks over een instrumentenbord in imitatieleder met kristalgrijze stiknaden, een opvallende tweedelige kniesteun in zwarte/kristalgrijze lederlook, een driespakig lederen sportstuur met schakelhendels en kristalgrijze stiknaden, alsook speciaal gemaakte vloermatten met geborduurd edition-logo.

De beperkte reeks is afgeleid van het uitrustingsniveau ‘passion’ en beschikt dus standaard over een automatisch softouch-schakelprogramma, elektrische ruiten, airconditioning met automatische temperatuurregeling en een transparant panoramisch dak met zonnescherm. Het audiosysteem 'basic' is eveneens voorzien. De smart fortwo edition citybeam is leverbaar als coupé en cabrio, met een 52 kW sterke mhd-benzinemotor, een 62 kW sterke turbomotor-in-lijn of een electric drive-versie met 55 kW.