06
maart
2012
|
01:00
Europe/Brussels

Nieuwigheden van smart op het salon van Genève 2012

Op het autosalon van Genève 2012 kiest smart resoluut voor elektrische mobiliteit met diverse modellen op twee of vier wielen, een pick-up met een praktische laadbak en een smart BRABUS met sportieve accenten. Nog een troef: de restyling van de smart fortwo, die ingrijpend werd herwerkt langs de buitenkant.

De smart for-us, die in Genève zijn Europese première viert, vertaalt het praktische laadconcept van een pick-up voor het eerst naar de realiteit van het eenentwintigste-eeuwse stadsverkeer. Met zijn kleine buitenafmetingen past de smart for-us bijna in de laadbak van een klassieke pick-up. Bovendien verbergt hij onder zijn koetswerk een avant-gardistisch concept, met de 55 kW sterke elektromotor met permanente magneet uit het huidige ‘electric drive’-gamma, die een schoon, wendbaar en pittig rijgedrag verzekert.

Opgewaardeerd koetswerk en originele bekledingen in leder en stof: de smart fortwo zal vanaf de lente van 2012 worden aangeboden in een opvallend en expressief nieuw kleedje. Een groter radiatorrooster met geïntegreerd logo, een nieuwe, opvallende voorbumperschort, horizontale led-dagrijlichten, gespierde drempels en een gewijzigde achterbumperschort: de smart fortwo kreeg een ingrijpende facelift die zijn dynamische uitstraling nog versterkt.

Nieuwe beperkte reeks: de smart fortwo sharpred rijdt nergens onopgemerkt voorbij want de felrode tint van de tridion-veiligheidskooi en de buitenspiegelbehuizingen contrasteert sterk met het zwart van de rest van het koetswerk. De smart fortwo sharpred is verkrijgbaar als coupé en cabriolet met een 52 kW sterke mhd-benzinemotor of een 62 kW sterke benzinemotor.

Vanaf de maand juni zal de geperfectioneerde smart fortwo electric drive progressief worden gelanceerd op meer dan dertig markten overal ter wereld. Zijn doelstelling: een groot publiek bereiken met een innovatief en avant-gardistisch aandrijfconcept. De 55 kW sterke elektromotor, die voor het eerst wordt aangedreven door een batterij van het Daimler-filiaal ‘Deutsche ACCUmotive’, haalt een snelheid van 120 km/u. Het nieuwe distributiemodel ‘saleamp;care’ zal elektrische mobiliteit toegankelijk maken aan bijzonder interessante voorwaarden: zo kan men de wagen tegen een aantrekkelijke prijs aankopen en de batterij huren tegen een vast maandelijks bedrag.

smart presenteert op het autosalon van Genève ook de serieversie van de smart ebike, een trendy en tegelijk milieuvriendelijke fiets die enkele weken later kan worden besteld: vanaf het einde van de maand april is hij leverbaar via de smart-partners van 15 Europese landen en Canada. De eerste exemplaren zullen in de loop van mei 2012 worden geleverd. De smart ebike zal in twee lanceringskleuren worden aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs.

De smart BRABUS electric drive, die op het autosalon van Genève zijn werelddebuut beleeft, is de sportieve BRABUS-variant van de smart fortwo electric drive. Behalve de visuele wijzigingen vanbuiten en vanbinnen biedt hij ook een verder verfijnde aandrijving die hem een bijzonder dynamisch karakter geeft. De aerodynamische addenda, de sportieve BRABUS-wieltreinen en de lichtmetalen BRABUS Monoblock-velgen van 16/17 duim geven hem de sportieve allure die men van een BRABUS-versie verwacht.

Nog een wereldprimeur: de nagenoeg productierijpe smart BRABUS ebike, met een topsnelheid van 45 km/u om nog sneller door de stad en het platteland te zoeven. Deze sportieve tweewieler verenigt alle typische kenmerken van BRABUS met nog meer stijl, vermogen en exclusiviteit.

 

Voor alle inlichtingen en actualiteit over smart kunt u terecht op:

www.media.daimler.com en www.smart.com