09
september
2002
|
02:00
Europe/Brussels

O jee! Een wee in mijne city-coupé!

De smart city-coupé als verloskamer, twee politieagenten in de rol van verloskundige, een klein meisje gezond ter wereld gebracht – dat is in het kort een niet alledaagse gebeurtenis in Kisslegg (in de omgeving van Ravensburg).

Ter hoogte van de Bundesstrasse 18 werden op de avond van 28 augustus twee agenten in hun patrouille-auto door een opgewonden smart-bestuurder tegengehouden. Zijn 31-jarige vrouw lag namelijk op de passagierszetel en had hevige weeën. Er was zelfs niet voldoende tijd om de vrouw over te dragen in de politiewagen en dus hielpen de politieagenten het meisje ter wereld in de smart. Vijf minuten na de geboorte, kwam de ziekenwagen, die de gelukkige ouders en de gezonde baby naar het ziekenhuis overbracht.

MCC smart heeft naar aanleiding van deze buitengewone première – er werd tenminste nog geen soortgelijk voorval bericht- besloten de eerste ‘smart-baby’ en haar ouders een waardebon cadeau te doen voor de opleiding van het kind. Deze wordt langs DaimlerChrysler Services AG overgemaakt en in 2020, op de achttiende verjaardag van het meisje, ongeveer 15.000 Euro (het bedrag is afhankelijk van de toekomstige intrestvoeten) vrijgegeven.

Bovendien kreeg de familie als herinnering aan deze ongewone geboorte een pluchen smart city-coupé cadeau. En ook de verloskundigen werden niet vergeten : de beide politieagenten kregen een weekendje in een smart cadeau.