08
februari
2008
|
01:00
Europe/Brussels

“Öko-Trend” verleent de smart fortwo mhd het milieucertificaat voor auto’s

Het Duitse instituut voor milieuonderzoek “Öko-Trend” heeft zijn mi-lieucertificaat voor auto’s toegekend aan de smart fortwo micro hybrid drive (mhd). Bij de doorgedreven analyses die de experts van het onafhankelijke instituut uit Wuppertal uitvoerden, haalde de smart fortwo mhd topscores op alle milieucriteria.

Volgens de bevindingen van het instituut scoort de 52 kW (71 pk) sterke benzinevariant, die sinds oktober 2007 op sommige markten beschikbaar is, uitstekend op het vlak van verbruik, emissies en geluid. Ook de milieupapieren van de constructeur op domeinen zoals de productie, de aankoop, de logistiek en de recyclage zijn exemplarisch.
De start-stopfunctie van de smart fortwo mhd kreeg bijzondere lof toegezwaaid door Öko-Trend. Die functie legt de motor op elk moment dat hij anders stationair draait – bijv. bij verkeerslichten, spoorwegovergangen, stapvoets verkeer – volledig stil. Zodra de bestuurder het rempedaal lost, slaat de motor automatisch weer aan en wordt de rit zonder enige merkbare vertraging onmiddellijk voortgezet. “In de praktijk werkt de voorziening bijzonder soepel en zorgt ze voor een aangename kalmte en rust wanneer de auto stil staat, terwijl ze tegelijk het verbruik terugdringt.”
Alle modellen van smart die voordien onderzocht worden, hebben op hun beurt “uitstekende” cijfers gehaald op alle testcriteria.
Het milieucertificaat voor auto's van Öko-Trend is gegroeid uit de jaarlijkse milieurangschikking die Öko-Trend sinds 1997 opstelt. De smart fortwo van de eerste generatie was een van de eerste auto’s die het certificaat kreeg.