21
mei
2012
|
02:00
Europe/Brussels

Personeelsverschuivingen bij MB BeLux:nieuwe uitdagingen voor Stéphane Rodenbach, Wim Rommel en Gauthier Helleputte

Mercedes-Benz Belgium Luxembourg kondigt enkele belangrijke personeelswijzigingen aan. In het domein van de bedrijfsvoertuigen verlaat Stéphane Rodenbach, tot op heden Sales Manager Trucks, de Wholesale organisatie om de functie van Center Manager op te nemen bij de succursale Truck Center Sint-Pieters-Leeuw. Wim Rommel neemt de fakkel over en maakt daarmee de interne overstap van de personenwagens naar de bedrijfsvoertuigen. Gauthier Helleputte tot slot schuift door naar de functie van Fleet Manager Mercedes-Benz Cars.

De 38jarige Stéphane Rodenbach is sinds 1997 een vertrouwd gezicht in de rangen van de bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz. Dat jaar startte hij als Sales Engineer waarna hij zijn carrière gestaag verder uitbouwde. Na onder meer een tussenstap via Sales amp; Marketing Vans werd hij verantwoordelijk voor de Van amp; Truck Business, inclusief TruckStore, die in 2009 werd opgesplitst. Met het oog op de verdere professionalisering en de noodzaak aan een zogenaamde ‘dedicated’ structuur legde Stéphane Rodenbach zich sindsdien exclusief toe op het Sales Management van de Trucks. Na drie jaar heeft hij besloten zijn horizon te verruimen in de richting van meer retail-ervaring. Eerstdaags wordt hij Center Manager in het Mercedes-Benz Truck Center van Sint-Pieters-Leeuw.

Wim Rommel, 42 jaar, wordt vanaf die datum de nieuwe Sales Manager Trucks. Wim Rommel is ook al sinds jaren een trouwe medewerker van het merk met de ster, zij het in het domein van de personenwagens. Deze economist startte zijn carrière in 1999 bij het merk met de ster als Key Account Manager om een jaar later door te groeien naar de functie van Fleet Manager. Een verantwoordelijkheid, die hij gedurende twaalf jaar heeft waargenomen. Met succes trouwens, wat zich in 2011 vertaalde in zijn verkiezing tot ‘Fleet Manager van het Jaar’.

In zijn voetsporen treedt de 34-jarige Gauthier Helleputte, die sinds 2003 bij MB BeLux actief is. Zijn eerste strepen verdiende hij achtereenvolgens op de afdeling Retail Management en als Key Account Manager bij smart. In 2006 maakte de handelsingenieur de overstap naar de fleetsector waar hij tot 2009 in het tam van Wim Rommel aan de slag was. De afgelopen jaren was hij District Manager Mercedes-Benz Cars in de zones Brabant en Henegouwen. Zijn terugkeer als Fleet Manager MB Cars stelt hem met - onder meer de lancering van de A-Klasse - meteen voor mooie uitdagingen.