06
juni
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Premium verbruikstest

Brussel – In tijden waar iedereen de mond vol heeft over “bedrieglijke verbruikscijfers van autoconstructeurs”, is Mercedes-Benz de voorbije dagen positief in het nieuws gekomen.

Begin juni heeft de Auto Club Europa (ACE) een verbruikstest gedaan met de A-Klasse in 180 benzine BE Edition, waaruit reeds bleek dat de wagen in de realiteit minder verbruikt dan wordt opgegeven in de product-brochures. In haar recentste editie pakt Auto Zeitung uit met een vergelijkende verbuikstest tussen 6 modellen van 3 Duitse premiummerken. Ook deze test was Mercedes-Benz welgezind.

Zowel de A-Klasse als de E-Klasse, maar ook de Mercedes GLK, de ML en de SLK kwamen het best uit de verbruikstest, in vergelijking met hun directe concurrenten. Ook het totale eindresultaat (gemiddeld verbruik van de 6 modellen) was in het voordeel van Mercedes-Benz.

Hiermee bewijst het merk met de ster meteen dat het haar niet alleen te doen is om de cijfertjes in de boekjes, maar dat het reële verbruik van haar voertuigen de prioriteit is. Mercedes-Benz investeert dan ook veel geld in efficiëntieverhoging enerzijds en verbruiksdaling anderzijds. De zoektocht naar de beste aërodynamiek is hier een perfect voorbeeld van : Met een cW van 0,22 voor de nieuwe CLA-Klasse (wereld-record in auto-wereld) en een nooit geziene score in het segment van 0,24 voor de nieuwe S-Klasse zet Mercedes-Benz de maatstaf.

Dankzij de EGF (Energetisch gläsernes Fahrzeug) kunnen Mercedes-Benz ingenieurs op ieder nieuw voertuig 300 meetpunten gedetailleerd onderzoeken, om alzo tot het kleinste onderdeel van de wagen zo verbruiksefficiënt mogelijk te ontwikkelen.

Contactpersoon:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

telefoon : +32 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie van Mercedes-Benz vindt u op het internet: www.media.daimler.com en www.mercedes-benz.com