08
april
2009
|
02:00
Europe/Brussels

S-Klasse - De trendsetter in het luxesegment

Vier jaar na de marktlancering van de modelreeks W 221 stelt Mercedes-Benz de S-Klasse 2009 voor. Samen met ultramoderne technologie voor een verbeterde veiligheid versterken baanbrekende innovaties op het vlak van comfort en rijtechniek de positie van het vlaggenschip van Mercedes-Benz als vernieuwer van het merk en zetten ze de pioniersrol ervan over heel de autosector in de verf. Eén van de technologische hoogtepunten is 's werelds eerste in serie geproduceerde hybride aandrijving met een lithium-ionbatterij in de S 400 HYBRID, die van het topmodel van Mercedes-Benz model de zuinigste luxeberline met een benzinemotor maakt. Het brandstofverbruik van 7,9 liter per 100 kilometer komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 186 gram per kilometer.

Verder omvat het motorgamma acht moderne benzine- en dieselmotoren die tot zeven procent minder brandstof vergen. Met een gemiddeld brandstofverbruik van 7,6 liter diesel is de S 350 BlueEFFICIENCY een van de meest efficiënte modellen in het luxesegment. Het traditioneel voorbeeldige veiligheidsniveau van de S-Klasse wordt nog verbeterd door een unieke combinatie van innovatieve rijhulpsystemen die gebruikmaken van camera’s en radars en die van de luxeberline een "intelligente" partner onderweg maken. Deze systemen zijn het Adaptive Highbeam Assist, het Lane Keeping Assist, het Speed Limit Assist en het geavanceerde Night View Assist PLUS. Andere innovaties zijn de slaperigheidsdetectie ATTENTION ASSIST en de automatische stabilisatiefunctie bij zijwind.

Met 270.000 verkochte exemplaren sinds zijn marktlancering in de herfst van 2005 is de S-Klasse van de W 221-reeks de meest succesvolle luxeberline ter wereld, en zet hij het succesverhaal van het topmodel van het Mercedes-gamma naadloos verder. Sinds 1951, toen de 220 de aanzet gaf van het S-Klasse-geslacht, heeft Mercedes-Benz van deze modelreeks zo’n 3,3 miljoen personenwagens aan klanten afgeleverd.

Het volledige dossier kan u in bijlage terugvinden.