03
februari
2014
|
01:00
Europe/Brussels

S-Klasse en G-Klasse zijn de beste

Lezersenquête: "De beste auto’s van 2014"

S-Klasse en G-Klasse zijn de beste

Brussel -  De Mercedes-Benz S-Klasse en de legendarische terreinwagen  G-Klasse zijn de beste auto’s in hun categorie. Dat is tenminste het verdict van de lezers van het Duitse vakblad “Auto Motor und Sport" die deelnamen aan een grootschalige enquête. Beide voertuigen kregen aldus de titel "Beste auto van 2014" opgespeld.

Bij de recentste editie van de sinds jaar en dag door “Auto Motor und Sport” georganiseerde lezersenquête gaven liefst 115.285 lezers hun oordeel over welk model volgens hen de titel “Beste auto van het jaar” verdiende. Bij Mercedes-Benz vielen twee modellen in de prijzen: de S‑Klasse verzilverde met voorsprong de overwinning in de categorie luxewagens, terwijl de G-Klasse de favoriet was in het terreinwagensegment.

De S-Klasse heeft zich altijd al opgeworpen als de maatstaf voor technologisch raffinement en limousinecomfort. Hij pakt uit met innovatieve veiligheidssystemen, waartoe zelfs een deels autonome voertuigvolgfunctie voor fileverkeer behoort. Nog een unieke troef betreft het MAGIC BODY CONTROL, dat van de nieuwe S‑Klasse het eerste voertuig ter wereld maakt dat oneffenheden in het wegdek kan detecteren om vervolgens de ophanging hierop af te stemmen. Resultaat: een rijcomfort dat zijn gelijke niet kent.

De klassieke terreinwagen G-Klasse zet zijn veroveringstocht onverdroten verder. De eerste generatie werd al in 1979 geïntroduceerd en onderging als stamvader van de SUV-familie van Mercedes-Benz onafgebroken verbeteringen doorheen zijn leven.

Vandaag geniet deze tijdloze klassieker de status van icoon onder de terreinwagens. Met zijn toonaangevende technologie en luxueuze aankleding verovert hij nog steeds de harten van talrijke 4x4-liefhebbers – getuige de recentste lezersenquête.

Contactpersoon :

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Tel.: 0032 (0)2 724.14.74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op het internet: www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be