24
november
2004
|
01:00
Europe/Brussels

'sB3' power kit nu verkrijgbaar: Vermogenstoename tot 122 pk vergroot rijplezier in de smart forfour

Tegelijk met de lancering van de smart forfour edition sportstyle, een beperkte reeks waarvan slechts 500 auto’s gebouwd zullen worden, is er nu een power kit verkrijgbaar voor productiewagens met 1.5-liter benzinemotor, die het vermogen opdrijft van 80 kW tot 90 kW (109 pk tot 122 pk).


De 'sB3' power kit verhoogt het maximumkoppel van 145 tot 160 Newtonmeter. De prestaties – die al sportief genoemd mogen worden voor het model met 109 pk en een cilinderinhoud van 1.5 liter – worden sterk verbeterd: de topsnelheid bedraagt 195 km/h en de sprint van 0 – 100 km/h neemt 9,5 seconden in beslag.

Deze harde feiten komen tot uiting in nog meer dynamisch rijplezier voor bestuurders van de smart forfour edition sportstyle en klanten die hun smart forfour hebben laten uitrusten met de power kit. Dankzij de opvoering van het vermogen tot 90 kW (122 pk), worden de individualiseringsmogelijkheden van de smart forfour nog uitgebreid en kunnen klanten hun wagen nog meer aanpassen aan hun behoeften.

Ook zijn er nieuwe koetswerkonderdelen van smart-BRABUS verkrijgbaar om het grotere vermogen tot uiting te laten komen in de look. Het grotere vermogen en de sportieve koetswerkonderdelen bieden een voorsmaakje van de smart forfour BRABUS die in de lente aan het gamma zal worden toegevoegd.

De verbeterde prestaties zijn het resultaat van nieuwe nokkenassen met een andere kleptiming en een grotere lifthoogte. De kleppen kunnen sneller reageren doordat sterkere klepveren worden gebruikt. De motorsturing voor wat betreft de ontsteking en de inspuiting wordt opnieuw geprogrammeerd door de smart centra, die ook de mechanische aanpassingen uitvoeren. De power kit kost 1563 euro (incl. BTW), installatiekosten niet inbegrepen. De installatie kost ongeveer 200 euro (incl.BTW).
Het opgeschroefde vermogen wordt aangeduid door middel van een rode sticker op de stuurdoos, met de codes van de onderdelen en de software, terwijl op de motorinkapseling de letters 'sB3' prijken. Het hogere vermogen kreeg al een EC-goedkeuring voor de smart forfour, waardoor dit kenmerk bij de dienst inschrijvingen gewoon opgenomen kan worden in de inschrijvingsdocumenten. De klant dient echter wel zijn verzekeraar in te lichten.