01
juli
2014
|
02:00
Europe/Brussels

Schildersbedrijf Woutim kiest voor Mercedes-Benz Citan 109 CDI

Schildersbedrijf Woutim uit het Limburgse Peer heeft dit jaar een bestelling geplaatst van acht Mercedes-Benz Citan bestelwagens met een optie op nog eens zeven voertuigen. Een eerste levering van vijf voertuigen vond recent plaats, de drie resterende voertuigen worden later overgemaakt. Daarmee komt de totale vloot van Woutim op een 40-tal voertuigen te liggen waarvan 90% bestaat uit bestelwagens en 10% uit personenwagens. Wat de lichte bedrijfsvoertuigen betreft, heeft Mercedes-Benz een aandeel van om en bij de 85%.

Woutim, Mercedes-Benz concessiehouder Groep Jam, Mercedes-Benz Financial Services en Mercedes-Benz Insurance sloegen de handen in elkaar wat resulteerde in de aankoop van acht Citans met een optie op nog eens zeven exemplaren van de kleine stadsbestelwagen van het merk met de ster. Deze voertuigen vervangen deels en vervolledigen de huidige vloot van Woutim.

“In onze zoektocht naar nieuwe voertuigen voor onze vloot zijn we niet over een nacht ijs gegaan”, vertelt Dhr Vrolix van Woutim. “Wij hadden vooral oog voor aspecten als volume en kwaliteit. Twee elementen, die we zonder enige twijfel bij het merk met de ster terugvonden. Verder besteden we veel aandacht aan alles wat met de dienst-naverkoop te maken heeft. Onze voertuigen zijn een werkmiddel en dus een economisch goed dat zijn kost heeft. Die kost onder controle houden is een noodzaak. Dankzij de intrinsieke kwaliteiten van de Citan, de servicegerichtheid van Groep Jam waarop we al meerdere jaren kunnen rekenen en het financieringscontract bij Mercedes-Benz Financial Services met inbegrip van een gunstig servicecontract zijn we overstag gegaan.”

Mercedes-Benz Citan

De Mercedes-Benz Citan is een allrounder onder de stadsbestelwagens. Het modelaanbod bestaat uit de 108 CDI (55 kW of 75 pk), 109 CDI (66 kW of 90 pk) en een 111 CDI van 81kW of 110 pk. Het benzinemodel, de Citan 112, is goed voor 84kW (114pkw). Het modelaanbod van de Citan mag heel ruim genoemd worden: twee lengtes en uitvoeringen als gesloten bestelwagen en Combi. Vanaf september wordt dit aanbod verruimd met de extralange Citan Combi, die tot zeven zitplaatsen telt en die een praktische en veelzijdige variant voor het professionele personenvervoer vormt. En zijn er speciale oplossingen voor bepaalde sectoren nodig, dan biedt Mercedes-Benz in samenwerking met gerenommeerde opbouwfabrikanten onder het certificaat ‘VanPartner by Mercedes-Benz’ ook voor de Citan een groot aantal doordachte oplossingen voor handelaars, ambachtsmensen en overheden. Voor de kopers betekent dat certificaat een kwaliteitslabel voor het volledige voertuig, opbouw inbegrepen.

Basis voor het succes van de Citan is de combinatie van zijn grote bruikbaarheid en rendement, en van zijn hoge rijcomfort en uitgebreide veiligheidsuitrusting, met inbegrip van het adaptieve ESP als standaarduitrusting. Belangrijk zijn ook het laadvolume tot 3,8 m³ en het laadvermogen van maximaal 735 kg. Zowel exploitanten als chauffeurs doen hun voordeel met de grote kwaliteit en rijdynamiek. Daarbij komt het onmiskenbare uiterlijk dat vooral gekenmerkt wordt door de voor Mercedes-Benz kenmerkende voorzijde, de cockpit, de bediening en de zetels. De veelzijdige Mercedes-Benz Citan past zich aan elke situatie en toepassing aan – verkoop, ambacht, bedrijven en overheden, dienstverleners en ook gemengd gebruik (privégebruik in de vrije tijd).

Woutim opteerde voor de Citan 109 CDI – goed voor een gemiddeld verbruik van 4.3l per 100 km en een CO2-uitstoot van 112 g/km – en een A2 of lange koetswerklengte van 4.32 meter met een laadruimte van 1.75m. Ze zijn verder uitgerust met airco, bluetooth radio en een houten laadvloer. De trekhaak en de bagagedrager met ladderrol maken de uitvoering compleet. Woutim zet de Citan specifiek in op bij werven met een beperkte groep uitvoerders – één à twee personen. “Compacte wagens met toch een vrij grote laadruimte, laten onze medewerkers toe al de nodige materialen te transporteren”, vertelt Dhr Vrolix. “Daarnaast zijn deze Citans de ideale voertuigen in stedelijke centra waar de toegankelijkheid eerder beperkt is en de inzet van een groter type bedrijfsvoertuig vaak tot problemen leidt.”

Schildersbedrijf Woutim

Schildersbedrijf woutim, reeds 35 jaar op de markt, is uitgegroeid tot een professionele en allround onderneming, in binnen en buitenland, die thuis is in alle disciplines op het gebied van schilderwerken. Zij kunnen de meest uiteenlopende opdrachten aan: (industriële)schilderwerken, vloer- en wandbekledingwerk, renovaties van gevels. De combinatie van jarenlange ervaring gekoppeld aan zorg kwaliteit en klantgerichtheid, vakbekwame personeelsleden met het gebruik van een uitgebreid gamma hoogwaardige producten staat borg voor een degelijk, duurzaam en optimaal resultaat. Telkens wordt er gezorgd voor een totaalpakket van studie tot oplevering, onder supervisie van de bedrijfsleiders. Het voorbije jaar realiseerde men een omzet van 9.500.000 euro.  Woutim draagt kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel en is dan ook houder van het ISO9001 en VCA** certificaat.

Meer info:

http://www.woutim.be