29
september
2011
|
02:00
Europe/Brussels

Schildersbedrijf Woutim kiest voor Mercedes-Benz Vito en Sprinter

Schildersberijf Woutim uit het Limburgse Peer heeft dit jaar een bestelling geplaatst van 20 Mercedes-Benz bestelwagens – Vito en Sprinter. Een eerste levering van elf voertuigen vond eind april plaats, de rest wordt in de maand september overgemaakt. Daarmee komt de totale vloot van Woutim op een 40-tal voertuigen te liggen waarvan 75% bestaat uit bestelwagens en 25% uit personenwagens. Wat de lichte bedrijfsvoertuigen betreft, heeft Mercedes-Benz een aandeel van om en bij de 70%.

Woutim, Mercedes-Benz concessiehouder Groep Jam, Mercedes-Benz Financial Services en Mercedes-Benz Insurance sloegen de handen in elkaar wat resulteerde in de aankoop van 20 voertuigen; 17 Vito Mixto’s 110 CDI en 3 Sprinter Chassis Cabines 516. Deze voertuigen vervangen en vervolledigen de huidige vloot van Woutim.

“In onze zoektocht naar nieuwe voertuigen voor onze vloot zijn we niet over een nacht ijs gegaan”, vertelt Dhr Vrolix van Woutim. “Wij hadden vooral oog voor aspecten als volume en kwaliteit. Twee elementen, die we zonder enige twijfel bij het merk met de ster terugvonden. Verder besteden we veel aandacht aan alles wat met de dienst-naverkoop te maken heeft. Onze voertuigen zijn een werkmiddel en dus een economisch goed dat zijn kost heeft. Hoe minder stilstand, hoe beter. Dankzij de intrinsieke kwaliteiten van het voertuig, de servicegerichtheid van Groep Jam en het financieringscontract bij Mercedes-Benz Financial Services met inbegrip van een gunstig servicecontract zijn we overstag gegaan.”


Sprinter Chassis Cabine
De Mercedes-Benz Sprinter is professioneel in al zijn varianten want hij biedt onbeperkte mogelijkheden en heeft steeds een passende oplossing klaar. Met zijn maximale laadruimte van 17 m³, het standard Adaptive ESP, zijn hoogwaardig ingerichte interieur en zijn beschikbaarheid in vier koetswerklengtes en drie dakhoogtes gooit de Sprinter hoge ogen.
Woutim opteerde voor drie Sprinters 516 Chassis Cabine – 5 tonners, goed voor 163 pk. Dankzij de Euro-5 viercilinder dieselmotor en de manuele zesversnellingsbak ECO GEAR neem de Sprinter ook zijn verantwoordelijkheid inzake ecologie. Elk van de voertuigen werd door opbouwer Roumans van een huifopbouw en een laadklep voorzien.


Vito Mixto
De totaalbestelling van Woutim bestaat verder uit 17 Vito 110 CDI’s in mixto-uitvoering. De Vito is synoniem voor compact en wendbaar in de binnenstad en dankzij zijn optioneel verhoogd dak en extra lange laadruimte kan hij de meest uiteenlopende transporttaken en ladingen aan. Als een doordachte combinatie van gesloten bestelwagen en combi biedt de nieuwe Vito Mixto talloze uiteenlopende mogelijkheden: met een laadlengte van 1,40 m tot 1,87 m tussen de als optie verkrijgbare achterste zitbank en de achterklep of de achterdeuren blijft bij de drie opbouwlengten voldoende plaats voor materiaal en gereedschap over. De 4-cilinder CDI-dieselmotor, die beantwoordt aan de Euro-5 normen, de manuele zesversnellingsbak ECO-GEAR en de standaard achterwielaandrijving zorgen voor een optimale dynamiek en wendbaarheid. Dankzij het comfortonderstel wordt het vermogen nog vaster en aangenamer op de weg overgebracht. Bij dat alles is er ook speciale aandacht voor het veiligheidsconcept. De samenwerking tussen talrijke actieve en passieve veiligheidssystemen, waartoe alle belangrijke elektronische rijhulpsystemen behoren, zorgt in de Vito voor een erg hoge mate van bescherming. De opbouw van de Vito met dubbele cabine werd voor Woutim geleverd door Ter Berg.


Schildersbedrijf Woutim
Schildersbedrijf woutim, reeds 30 jaar op de markt, is uitgegroeid tot een professionele en allround onderneming, in binnen en buitenland, die thuis is in alle disciplines op het gebied van schilderwerken. Zij kunnen de meest uiteenlopende opdrachten aan: schilder- en bevloeringswerken, renovaties van gevels, herstellingen en pleisterwerken.
De combinatie van jarenlange ervaring gekoppeld aan zorg kwaliteit en klantgerichtheid, vakbekwame personeelsleden met het gebruik van een uitgebreid gamma hoogwaardige producten staat borg voor een degelijk, duurzaam en optimaal resultaat. Telkens wordt er gezorgd voor een totaalpakket van studie tot oplevering, onder supervisie van de bedrijfsleiders. Een en ander resulteerde in het behalen van een ISO 9001 en VCA** certificaat. Woutim stelt 70 werknemers tewerk en realiseerde in 2010 een omzet van € 8.500.000.

Meer info: http://www.woutim.be