22
april
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Serieproductie voor een beperkte reeks van de smart forjeremy

Brussel. De smart forjeremy zal in serie worden gebouwd. smart profiteert van het internationale autosalon van Sjanghai ‘Auto Shanghai’ (van 21 tot 29 april 2013) om een heel beperkte reeks aan te kondigen van het model gecreëerd in samenwerking met de wereldbefaamde ontwerper Jeremy Scott. De productieversie van de smart forjeremy, die voortaan is gehomologeerd voor de weg, neemt het voornaamste designkenmerk van de concept-car over: de vleugels die uit de achterklep lijken te groeien. De productie gaat in april 2013 van start. De ‘smart fortwo edition by Jeremy Scott’ is een coupé die naar keuze wordt aangedreven door de electric drive-motor zonder lokale emissies, de electric drive BRABUS-motor of de krachtige BRABUS-motor met 75 kW.

Jeremy Scott gaf de smart vleugels, het meest opvallende element van de nieuwe smart fortwo edition by Jeremy Scott. De twee vleugels lijken uit de achterkant te groeien, boven de achterlichten.

De tridion-veiligheidskooi, de behuizingen van de achteruitkijkspiegels en het radiatorrooster zijn gelakt in de kleur Alubeam. De koetswerkpanelen en lichtmetalen 16”- of 17”-velgen (in ‘Monoblock’-uitvoering op de BRABUS-versies) zijn van hun kant uitgevoerd in de kleur Blanc polaire. Logo’s met het opschrift ‘by Jeremy Scott’ werden aangebracht op de basis van de achteruitkijkspiegels en het kofferdeksel.

De speciale reeks, waarvan slechts enkele exemplaren zullen worden gebouwd, wordt aangeboden in drie motoren. Elk model wordt geassembleerd door smart-BRABUS GmbH volgens het productieproces op maat:

· smart fortwo edition by Jeremy Scott electric drive: elektromotor van 55 kW

· smart fortwo edition by Jeremy Scott BRABUS electric drive: elektromotor van 60 kW

· smart fortwo edition by Jeremy Scott BRABUS: benzinemotor van 75 kW