29
april
2014
|
02:00
Europe/Brussels

Shenzhen BYD Daimler New Technology Co., Ltd. (BDNT) onthulde op Auto China 2014 officieel de DENZA, een volledig elektrische auto.

De wereldpremière van het productiemodel is het resultaat van de samenwerking tussen Daimler en BYD in de Ramp;D joint venture waarin beide concerns even sterk vertegenwoordigd zijn en die in 2010 opgericht werd. Het gaat om de eerste Chinees-Duitse joint venture die zich tot doel stelt om in China een volledig elektrische auto te bouwen.

Veiligheid – het intelligente constructieconcept staat borg voor de allerhoogste veiligheid

De DENZA is ontworpen rond zijn accu op basis van lithium en ijzerfosfaat. Die accu wordt omringd door een lichtgewicht frame op basis van geperste aluminium profielen dat grote hoeveelheden energie kan absorberen. Bovendien is het frame op de veiligste plek in de auto gemonteerd – onder het koetswerk. Die structuur garandeert tegelijk dat alle onderdelen van de aandrijflijn van het passagierscompartiment gescheiden zijn. Daarnaast houdt het intelligente Power Flow Management System van de DENZA voortdurend de energiestroom tussen de accu en de motor in het oog. Daardoor is het mogelijk om bij een ongeval de accu automatisch los te koppelen en die, indien nodig, tot onder een kritieke waarde te ontladen.

Betrouwbaarheid – dankzij het intensieve testprogramma en de hoge productienormen

De DENZA is gedurende 18 maanden aan intensieve tests onderworpen, waarbij verscheidene wagens in heel China meer dan 1,2 miljoen kilometer afgelegd hebben op uiteenlopende types van wegen, en dat in extreme weersomstandigheden zoals hitte, koude, stof en ijs.

Comfort – dankzij de ongeëvenaarde autonomie

Met een autonomie tot 300 km biedt de DENZA een eenvoudige en comfortabele, emissieloze mobiliteit voor dagelijks gebruik – in de stad en daarbuiten. De accu opladen kan op verschillende manieren – aansluiten op een gewoon stopcontact thuis, op openbare laadpalen of op speciale muurboxen die op vraag van de klant thuis of op kantoor geïnstalleerd kunnen worden. Daardoor is het mogelijk om de auto snel weer op te laden, in een tijdsspanne van minder dan een uur tot zeven uur. Met de DENZA app, die zowel voor Android- als iOS-telefoons beschikbaar is, kunnen klanten die over een muurbox beschikken, met hun smartphone van op afstand de laadstatus en de locatie van hun wagen controleren. En indien nodig kunnen ze direct met een dealer of een servicecentrum verbonden worden.

Vermogen – een krachtige elektrische aandrijving en accu

Het hart van de DENZA, zijn elektrische motor en accutechnologie, is al even overtuigend als zijn structuur. De auto wordt aangedreven door een volledig elektrische motor met een (piek)vermogen van 86 kW – goed voor een maximumsnelheid tot 150 km/u – en een indrukwekkend koppel van 290 Nm. Dankzij de accu met haar capaciteit van 47,5 kWh heeft de auto een reikwijdte tot 300 km, terwijl de comfortabele ophanging borg staat voor een maximum aan rijplezier en -comfort.