11
september
2001
|
02:00
Europe/Brussels

showcar smart Tridion4: Vier stoelen, vijf deuren – en toch een echte smart

De smart heeft met zijn concept en supercompacte afmetingen een nieuwe categorie auto’s in het leven geroepen. Het merk is daardoor voor velen synoniem met een 2,5 meter korte auto met plaats voor twee personen. Met de showcar smart tridion4 bewijst de fabrikant ook auto’s met vier stoelen en vijf portieren te kunnen bouwen, die niettemin alle karakteristieke kenmerken van het merk smart hebben.


Ook bij de slechts 365 centimeter lange en 179 centimeter brede showcar smart tridion4 zijn de smart ontwerpers hun karakteristieke one-box-design trouw gebleven.

Typisch smart: carrosserie in twee kleuren en twee materialen

De showcar smart tridion4 heeft net als de City-Coupé en de Cabrio een carrosseriedesign dat wordt gekenmerkt door twee kleuren en de toepassing van twee materialen: staal voor de TRIDION-veiligheidskooi en kunststof voor de carrosserie. Zoals gebruikelijk bij smart, dient het oppervlak van de chassiskooi tegelijkertijd als buitenkant. Front, achterkant, spatborden en portieren zijn op de voor smart kenmerkende wijze bekleed met vervormbare, krasbestendige kunststof panelen. In dit geval hebben de ontwerpers gekozen voor parelmoer-witte kunststof delen en een titaangrijs stalen chassis. Naast het hoge veiligheidsgehalte van dit concept ligt de nadruk hier op de uitgesproken robuustheid voor het dagelijkse gebruik, de lage reparatiekosten en de grote variabiliteit qua vormgeving.

De grote glazen oppervlakken zijn blauwgetint. Ze creëren in het interieur een vriendelijke, lichte atmosfeer. Helemaal in de stijl van smart beschikt ook de smart tridion4 over een glazen dak dat het gehele oppervlak van het dak beslaat.

Achterbank als lounge-sofa

De witlederen achterbank van de smart tridion4 is een toonbeeld van innovatieve en functionele detailoplossingen: binnen de kortste keren kan deze worden omgetoverd in een lounge-sofa. Met slechts enkele handgrepen worden de stoelleuningen van de voorstoelen naar voren geklapt.

Voor extra comfort zorgt het multimediasysteem in de middenconsole. Op de monitor verschijnen niet alleen navigatie-aanwijzingen, maar indien gewenst ook tv-programma’s of DVD-films. Een soundsysteem levert de gewenste akoestische achtergrond.