22
juni
2010
|
02:00
Europe/Brussels

SLS AMG wint lezersverkiezing

De Mercedes-Benz SLS AMG geeft ijzersterke concurrenten het nakijken. In de lezersverkiezing van ‘De sportiefste wagens van 2010’ van het befaamde automagazine sport auto greep de auto met vleugeldeuren de titel in de categorie ‘supersportwagens’.

Met niet minder dan 17,2 procent van de stemmen liet de SLS AMG alle andere supersportwagens ver achter zich. De zege op dertien rivalen uit Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië, de V.S., Zweden en Frankrijk toont aan hoe populair de SLS AMG bij de lezers is.

De allerbeste productiewagens en prestatiegerichte modellen nemen het elk jaar tegen elkaar op in de lezersverkiezing van sport auto. Dit jaar namen maar liefst 260 wagens deel in 25 categorieën. In het totaal brachten 10.000 lezers hun stem uit. De supersportwagen van Mercedes-Benz won niet alleen de harten van de jury, ook op het testcircuit toonde hij zich oppermachtig. De centraal voorin geplaatste 6,3-liter V8‑motor met droog carter van AMG-makelij levert 420 kW (571 pk) vermogen en een koppel van 650 Nm. In combinatie met de zeventrapstransmissie in transaxlelay-out met dubbele koppeling en de atletische sportophanging met dubbele driehoeken creëert dat een unieke, hoogtechnologische mix en een rijgedrag van de bovenste plank.

Dat bleek ook uit de ‘supertest’, die zowel bij de lezers van sport auto als bij deskundigen uit de autosector hoog aangeschreven staat: een rondetijd van 7,40 minuten op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring is een indrukwekkende prestatie. “Respect! AMG, het sportmerk van Mercedes-Benz, heeft een schitterende machine ontwikkeld” was de reactie op de supertest van sport auto.

Sinds zijn wereldpremière op het internationale autosalon van Frankfurt (IAA) in 2009, wist de SLS AMG al verscheidene belangrijke onderscheidingen in de wacht te slepen.

· ‘Red Dot Design Award’

· ‘iF product design award 2010’

· Design Award 2010 (Auto Bild)

· Plus X Award

· ‘Gouden stuurwiel 2009’ (Bild am Sonntag en Auto Bild)

· ‘The Best Cars’, categorie supersportwagens (auto motor und sport)

· ‘Auto Trophy 2009’ en ‘Design Trophy’ (Auto Zeitung)

· ‘TOPauto 2010’ (Motor Information Service)

· ‘Best New Product 2009’, Internationaal autosalon van Frankfurt (AutoScout24)

· ‘GT Car of the Year’ (Top Gear, GB)

· ‘Best Dream Machine’ (MotorWeek TV’s Driver’s Choice Award, USA)