21
mei
2012
|
02:00
Europe/Brussels

smart drijft zijn mobiliteitsconcept nog verder: marktlancering voor de smart escooter in 2014

“De beslissing om de escooter te gaan bouwen, is genomen,” meldde Dr. Joachim Schmidt, Executive Vice President Sales amp; Marketing voor Mercedes-Benz Cars, in de marge van de internationale dealermeeting in Davos (Zwitserland). “Met deze beslissing voegen we een belangrijk nieuw onderdeel toe aan ons mobiliteitsconcept voor stedelijke mobiliteit in de toekomst,” voegde hij eraan toe.

In 2010 onthulde smart een compleet gamma elektrische producten voor stadstransport op het autosalon van Parijs. Behalve de smart fortwo electric drive in coupé- en cabrioletvorm omvatte dat gamma ook de smart ebike en escooter. smart brengt dit concept nu consequent in de praktijk: de smart fortwo electric drive komt in de zomer van 2012 op de markt en de eerste ebikes worden rond deze tijd geleverd aan klanten. De volledig elektrische scooter zal binnen de twee jaar in première gaan. Het design van de escooter wordt momenteel verder ontwikkeld en verfijnd. Met zijn vele innovatieve en trendsettende voorzieningen wordt de nieuwe escooter onmiddellijk herkenbaar als een smart. Net als de ebike zal de escooter ook als tweewielige smart worden aangeboden aan klanten die (nog) geen rijbewijs voor auto’s hebben.

“Iedereen die over stedelijke mobiliteit denkt, moet aan smart denken," verklaart Dr. Annette Winkler, hoofd van smart. “We bieden het perfecte emissievrije voertuig voor alle behoeften en met onze producten wordt elektrisch rijden bovendien leuk.”

Een aantal externe studies en de onderscheidingen die het merk onlangs heeft gewonnen, illustreren hoe zeer de ideeën van smart aanleunen bij de huidige vraag naar individuele mobiliteit voor de stad.

“We zijn bijzonder trots dat de ebike is bekroond met de 'red dot award’ en dat ons complete mobiliteitsconcept de 'iF product design award 2012' won," voegde Dr. Winkler toe.

“De jury van de ‘red dot awards’ gaven de productieversie van de smart ebike 2012 het fel begeerde predicaat ‘best of the best’. Dit jaar bekroonde de ‘iF product design award’, die internationaal bekend is sinds 1953, het mobiliteitsconcept van smart, bestaande uit de smart electric drive, de smart ebike en de smart escooter als een uitmuntend totaalconcept voor stedelijke mobiliteit.


Meer informatie over smart is beschikbaar op:
www.media.mercedes-benz.be