19
februari
2010
|
01:00
Europe/Brussels

smart drive kit voor de iPhone: Slim en trendy

smart brengt als eerste automerk ter wereld een eigen iPhone drive app. Het multimediale systeem vindt dankzij een speciaal ontwikkelde telefoonhouder een plek in de smart fortwo. De smart drive app heeft alle relevante functies in zich verenigd die je als bestuurder nodig hebt: handsfree bellen, de mogelijkheid om je eigen ‘mini jukebox’ mee te nemen, internet radio en een slim navigatiesysteem.

Het design van de iPhone drive app is afgestemd op het interieur van de fortwo. Het systeem is makkelijk te bedienen dankzij grote knoppen. De telefoonhouder is trendy en functioneel. Hij laadt niet alleen de iPhone op, maar zorgt er met een geïntegreerde microfoon ook voor dat er handsfree is te bellen. Het geluid wordt weergegeven via de speakers van de smart radio. Deze springt automatisch op mute als er een gesprek wordt gevoerd.

De iPhone fungeert als een grote muziekbibliotheek waarbij je altijd je eigen nummers bij je hebt. Ook is het mogelijk om via internet naar favoriete radiozenders en podcasts te luisteren. In de basisversie geeft de iPhone de positie van de auto op een kaartje weer en is het eenvoudig om in de omgeving points of interest te vinden dankzij de on-board database of via internet met de Microsoft Bing zoekmachine. Met een optionele upgrade is de iPhone ook te gebruiken als volwaardig navigatiesysteem met realtime file-informatie. Ook is het mogelijk om features aan te brengen als de Car Finder. De iPhone herinnert zich waar de smart is geparkeerd en leidt je terug naar de auto.

De nieuwe iPhone drive kit, samengesteld uit twee elementen: de iPhone-drager en de smart application for iPhone, zal vanaf de tweede helft van 2010 in België te verkrijgen zijn.