19
juli
2013
|
02:00
Europe/Brussels

smart-fabriek in Hambach produceert 1,5 miljoenste smart fortwo

Vlak voor de zomervakantie bereikte de smart-fabriek in Hambach een mijlpaal in haar geschiedenis met de productie van de 1,5 miljoenste smart fortwo: een witte smart fortwo electric drive. Omdat verkeers- en parkeerproblemen in randstedelijke gebieden blijven toenemen is de stadsauto in meer en meer wereldsteden te zien. Niet alleen in de uitvoering met benzinemotor maar steeds vaker ook met elektrische aandrijving. Bovendien staat voor 2014 een compleet nieuw ontwikkelde 'urban mobility car' met vier zitplaatsen gepland.

 

Toekomstplannen
De zomerpauze zal worden gebruikt voor de ingrijpendste verbouwingen uit de geschiedenis van de smart-fabriek . Zo wordt onder meer een groot deel van de productielijn in Hambach volledig vervangen, waardoor de processen in de diverse fabricagestadia flexibeler kunnen verlopen.

 

De kosten voor deze verbouwingen maken deel uit van een grootschalig investeringsproject van meer dan € 200 miljoen voor uitbreiding en ombouw en voor aanpassingen voor de komende smart-generaties. De inmiddels in gebruik genomen nieuwe lakstraat is met meer dan € 50 miljoen één van de grootste investeringsposten. De milieuvriendelijke vloeibare lak heeft de tot nu toe toegepaste poederlak vervangen en voldoet aan de jongste normen van Daimler AG. De nieuwe installatie maakt een grotere kleurenvariëteit voor de lakken mogelijk zodat smart-klanten in de toekomst ook de kleur van de tridion-veiligheidskooi van hun smart uit het complete kleurenpalet kunnen kiezen.

 

Over smart
smart is met de smart fortwo als trendsetter sinds 15 jaar een begrip als het gaat om individuele “urban mobility”. Aandacht voor het milieu en verantwoordelijk handelen worden gecombineerd met een hoge ‘fun factor’ en veel rijplezier. Door zijn compacte afmetingen heeft de tweezitter genoeg aan weinig ruimte in het verkeer en op de parkeerplaats. De stadsauto's van smart worden inmiddels in 46 landen verkocht en zijn sinds kort ook in Rusland verkrijgbaar. De grootste afzetmarkten zijn Duitsland, Italië en China.