10
september
2004
|
02:00
Europe/Brussels

smart forfour cdi blackbasic: Dieselmodel met lage basisprijs biedt veel rijplezier

Een speciale versie blackbasic van de smart forfour cdi zal vanaf 15 oktober verkrijgbaar zijn. Deze speciale editie van de vierzitter, die gelimiteerd is tot 1.500 exemplaren, combineert de belangrijkste voordelen van de smart forfour cdi met een aantrekkelijke prijs/prestatieverhouding. De smart forfour cdi blackbasic is verkrijgbaar voor 13.450 euro (BTW incl.) en kan vanaf nu besteld worden bij alle smart centers.


Met een cilinderinhoud van 1.5 liter en een vermogen van 50 kW (68 pk), biedt de smart forfour cdi blackbasic heel wat rijplezier in combinatie met een zeer laag brandstofverbruik van 4.6 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van slechts 121 gram per kilometer (in overeenkomst met de richtlijn 1999/100/EC). Net als alle andere diesel- en benzinemotoren van de nieuwe vierzitter, voldoet de smart forfour cdi blackbasic aan de uitstootnorm EU4 die van kracht wordt vanaf 2005.

De speciale serie heeft een zwarte tridion veiligheidskooi, body panels in jack black en een zwart dak. Ook het radiatorrooster en de buitenspiegels zijn volledig zwart en het interieur is verkrijgbaar in een combinatie van satelite grey/light grey.

Net als bij de andere productiemodellen, zijn bij de smart forfour cdi blackbasic het elektronic stability program esp® met hydraulisch break assist system, het antiblokkeersysteem abs inclusief elektronische remkrachtverdeling, fullsize airbags voor bestuurder en bijrijder en laterale airbags vooraan, in de prijs inbegrepen. De neerklapbare achterbank met twee zitplaatsen die horizontaal versteld kan worden, behoort ook tot de standaarduitrusting.

Verder behoren ook centrale vergrendeling met afstandsbediening, startblokkering en een drive lock (automatische centrale vergrendeling tijdens het rijden) tot de standaarduitrusting. De elektrisch bediende zijruiten vooraan, radiovoorbereiding, tricolor achterlichten en een uitlaat van gepolijst edelstaal vervolledigen het uitgebreide standaardpakket van deze speciale reeks.