30
november
2012
|
01:00
Europe/Brussels

smart gaat samen met Vectrix scooter produceren

Met de introductie van de lokaal emissievrije scooters biedt smart als leverancier van innovatieve mobiliteitsconcepten voor de stad een compleet programma van elektrisch aangedreven voertuigen voor korte, middellange en lange afstanden tot 140 kilometer.

smart ontwikkelt en produceert de elektrische scooter in nauwe samenwerking met zijn partner Vectrix, een innovatieve mondiale marktleider in de elektrische tweewielerbranche. De in 1996 in Rhode Island, USA, opgerichte onderneming bouwt al jaren elektro-scooters in serieproductie en beschikt op dit gebied over veel knowhow. 

"smart en Vectrix zijn allebei pioniers op het gebied van elektrische mobiliteit voor de stad", aldus Dr. Annette Winkler, directeur van smart. "De smart scooter wordt een échte smart die wij tot eenzelfde stijlicoon voor stadsmobiliteit willen maken als de smart fortwo."

Het prototype van de smart scooter die in 2010 op de Autosalon van Parijs werd gepresenteerd, zal nog duidelijk worden doorontwikkeld. De nieuwe elektrische smart scooter zal unieke features krijgen die tot nu toe nog niet in deze voertuigklasse werden aangeboden.

Meer informatie over smart is beschikbaar op internet: www.media.daimler.com en www.smart.com