04
juni
2007
|
02:00
Europe/Brussels

smart is nu Officieel Globaal Partner van Live Earth

  • Concerten, 24 uur lang, op alle continenten tegen de klimaatopwarming
  • Partnership werd eind mei in Stuttgart aangekondigd door de CEO van DaimlerChrysler Dr. Dieter Zetsche, stichter van SOS/Live Earth Kevin Wall en zangeres Katie Melua
  • Het grootste wereldwijde muziekevenement uit de geschiedenis

‘Open je geest’ - en combineer een opwindende levensstijl met zorg voor het milieu. Met deze filosofie in gedachten steunt smart de Live Earth-concerten en ‘Save Our Selves - SOS’-campagne tegen de klimaatopwarming die door stichter Kevin Wall en partner, voormalig Amerikaans vicepresident Al Gore werden gelanceerd. DaimlerChrysler is met smart ’s werelds enige autobouwer die een officiële partner is van de Live Earth-concerten op 7 juli 2007, met optredens van meer dan honderd internationaal vermaarde pop- en rocksterren. smart zorgt voor de officiële shuttleservice voor alle artiesten en andere beroemdheden die aan Live Earth deelnemen.

«Met smart heeft DaimlerChrysler nieuwe standaarden gezet op het vlak van stadsmobiliteit en CO2-uitstoot in de binnenstad zonder in te boeten op functionaliteit, comfort en rijplezier», zegt Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de bestuursraad van DaimlerChrysler en hoofd van de Mercedes Car Group. «De smart combineert als geen enkel ander voertuig een moderne levensstijl en individuele mobiliteit met milieuzorg. We zijn daarom zeer verheugd dat de smart, die de laagste CO2-uitstoot heeft van alle voertuigen op de markt, de Live Earth-concerten en SOS-campagne steunt.»

De smart fortwo diesel is wereldkampioen in CO2-uitstoot, met slechts 88 gram CO2 per kilometer. Het is ook ’s werelds enige voertuig in massaproductie dat slechts drie liter brandstof per 100 kilometer verbruikt. «The smart fortwo biedt een onconventionele oplossing voor problemen in verband met stadsmobiliteit», zegt Anders Sundt Jensen, vicepresident Marketing & Sales bij smart. «En we hebben nood aan zulke oplossingen op alle vlakken van het leven als we de klimaatverandering het hoofd willen bieden. Ons doel met de smart is om mensen aan te moedigen verantwoordelijk te leven, conventionele inzichten in vraag te stellen en open te blijven staan voor nieuwe, toekomstgerichte oplossingen.»

Kevin Wall verwelkomde smart met open armen als officiële globale partner. «Ik ben zeer blij dat we met smart een sterke partner hebben, die al vele initiatieven heeft ondernomen in de strijd tegen de opwarming. Samen kunnen we aan honderden miljoenen mensen tonen dat er vandaag al voertuigen zijn met een lage CO2-uitstoot, wat een uiterst belangrijk is om onze milieudoelstellingen te halen.»

«Live Earth zal mensen van alle continenten samenbrengen en hen aanzetten tot actie tegen de klimaatcrisis veroorzaakt door individuen, bedrijven en regeringen», zegt Al Gore. «Live Earth zal onze oproep om tegen de opwarming te strijden tot bij miljoenen Duitsers, Europeanen en mensen over de hele wereld brengen.»

Het doel van de Live Earth-concerten is om meer dan twee miljard mensen te mobiliseren om een actieve rol te spelen in de klimaatbescherming. De negen concerten zullen in totaal 24 uur livemuziek brengen in wereldsteden als Sydney, Tokio, Shanghai, Johannesburg, Istanbul, Hamburg, Londen, Rio de Janeiro en New York. De concerten zullen in meer dan 120 landen worden uitgezonden op tv, radio en het Internet. Er zullen optredens zijn van het kruim van de internationale pop- en rockscene met sterren als The Police, Madonna, Genesis, Bon Jovi, The Red Hot Chili Peppers en Sheryl Crow.

«Ik ben blij dat ik meedoe aan een evenement met een uitzonderlijk belangrijk doel. Wij hopen allen dat onze bijdrage, niet alleen door deel te nemen maar ook door zo milieuvriendelijk te leven, anderen zal beïnvloeden», zegt zangeres Katie Melua op de persconferentie vandaag in Stuttgart.
Melua zal optreden op het Duitse Live Earth-concert in Hamburg.

Live Earth is een project van de SOS-campagne, met als doel mensen over de hele wereld milieubewust te maken via kortfilms, PSA’s, boeken en interactieve webtoepassingen, én via de Live Earth-concerten. Live Earth is het begin van een meerjarencampagne die geleid wordt door de
Alliance for Climate Protection en andere internationale niet-gouvernementele organisaties. Doel: individuen, bedrijven en regeringen ertoe bewegen om nu meteen met duurzame oplossingen te komen voor de klimaatcrisis. Voormalige vicepresident van de VS Al Gore is voorzitter van de Alliance for Climate Protection en partner van Live Earth.

De smart fortwo heeft bijna 800.000 klanten in 36 landen overtuigd sinds zijn lancering in oktober 1998. Als merk van DaimlerChrysler profiteert smart van de technologische expertise van het moederbedrijf en de vele jaren ervaring in de auto-industrie. De nieuwe smart fortwo kwam in april 2007 in Europa op de markt en zal vanaf 2008 in de VS beschikbaar zijn. smart, een van de jongste merken in de autosector, staat voor innovatie, functionaliteit en levenslust. De bestuurders van een smart zijn herkenbaar aan hun attitude, eerder dan aan hun leeftijd, beroep of geslacht.