21
oktober
2004
|
02:00
Europe/Brussels

smart komt in Noorwegen op de markt: Het distributienetwerk bestrijkt nu 34 markten

Vanaf 8 november zijn de modellen van smart ook in Noorwegen te koop. Daarmee stijgt het aantal landen waar smart op de markt is, tot 34.


Philipp Schiemer, ondervoorzitter Marketing en Sales bij smart, zegt in dit verband: “We breiden niet alleen het netwerk in de bestaande markten uit, maar boren ook nieuwe markten voor smart aan. Met die initiatieven en het consequente gebruik van het distributienetwerk van Mercedes-Benz leggen we de basis voor een verdere groei.”
De smart fortwo werd in oktober 1998 op de markt gebracht, oorspronkelijk in negen Europese landen (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje). Griekenland volgde in 2000, net als Groot-Brittannië en Japan, de eerste markten waar de smart met het stuur rechts werd geleverd.

In 2001 kwamen de modellen van smart in Portugal en Zweden op de markt. In 2002 waren Hongkong, Israël, Kroatië, Polen, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Taiwan, de Tsjechische Republiek en Hongarije aan de beurt. Australië, Finland, Ierland, Mexico, Turkije en Cyprus volgden in 2003. Dit jaar werden modellen van smart voor het eerst in Canada en Malta aangeboden, en nu zijn ze ook in Noorwegen beschikbaar.