27
september
2012
|
02:00
Europe/Brussels

smart op de ‘Mondial de l’Auto de Paris

Stuttgart/Parijs. De smart forstars is het nieuwste lid in het rijtje originele ontwerpstudies van smart en biedt een eerste kennismaking met de toekomstige vormtaal van het merk. Ter gelegenheid van de ‘Mondial de l’Auto de Paris’ (het Parijse autosalon) richt het merk de schijnwerpers op de wereldpremière van deze elektrisch aangedreven tweezitter met ingebouwde videoprojector. Daarnaast stelt smart ook nog andere innovaties voor, zoals de beperkte reeks smart fortwo iceshine en de smart BRABUS electric drive met zijn dynamische temperament. 

Met de ontwerpstudie smart forstars speelt de internationale constructeur van stadsauto’s meer bepaald in op de levensstijl van een doelgroep met de stad als biotoop. De elektrisch aangedreven smart forstars is een SUC (Sports Utility Coupé) met twee zitplaatsen en veel ruimte. Zijn naam is een knipoog naar het glazen dak dat de passagiers een ongeëvenaard uitzicht op de sterrenhemel biedt, maar verwijst ook

naar het leuke idee om in de motorkap een videoprojector in te bouwen waarmee je op gelijk welk moment met vrienden naar een film met beroemde cinemasterren kunt kijken. 

De nieuwe beperkte serie smart fortwo iceshine combineert een frisse en ondeugende houding met bijzonder chique uitrustingselementen. De eerste exemplaren van deze beperkte serie, die in de exclusieve kleuren azuurblauw en wit beschikbaar is, worden vanaf oktober 2012 aan de distributeurs geleverd. De smart fortwo iceshine is beschikbaar in een coupé- en cabrioversie, met een benzinemotor mhd van 52 kW of een benzinemotor van 62 kW. 

De smart BRABUS electric drive levert het bewijs dat een moderne stedelijke mobiliteit perfect met een grote levendigheid en een sportief uiterlijk kan samengaan. De elektrische motor steunt op de innoverende technologie van de nieuwe smart fortwo electric drive en ontwikkelt een vermogen van 60 kW. Bovendien geeft hij een maximumkoppel van 135 Nm vrij waarmee de smart BRABUS electric drive haast al zijn concurrenten achter zich laat wanneer het licht op groen springt. De topsnelheid bedraagt 135 km/u. Het nieuwe BRABUS sportchassis draagt in grote mate bij tot het rijplezier dat de smart BRABUS electric drive te bieden heeft.

Voor alle inlichtingen en nieuwtjes over smart raadpleeg u de websites www.media.mercedes-benz.be.