15
november
2004
|
01:00
Europe/Brussels

smart op de première van “De Kus” van Hilde Van Mieghem

Op 9 november vond de wereldpremière plaats van “De Kus” in Metropolis Antwerpen. Ook smart nam hieraan deel in het kader van een overeenkomst met Kinepolis Film Distribution.


Eerst en vooral werd de cast van “De Kus” naar Metropolis Antwerpen vervoerd in vier smart forfours. Verder was er een ice white smart forfour aanwezig op de receptie na de vertoning. Daar kon de vierzitter rekenen op de bijzondere aandacht van de BV’s. Voorzien van een laagje lipstick werd de aanwezigen gevraagd een kus en een handtekening op de motorkap te plaatsen.

Zo lieten Hilde Van Mieghem, Marie Vinck, Jan Decleir, Ides Meire, Veerle Baetens en Fedja Van Huêt hun visitekaartje achter op de witte forfour. Ook andere bekenden, die niet tot de cast van “De Kus” behoorden, en nieuwsgierigen volgden hun voorbeeld.

De film& 

Hilde Van Mieghem heeft wel een erg groot steentje bijgedragen aan deze film: ze schreef het script, nam de regie en een deel van de productie voor haar rekening, schitterde zelf als actrice en haalde de hoofdrolspeelster letterlijk uit eigen huis. Hildes dochter Marie Vinck vervulde haar hoofdrol met glans. Ook haar tegenspelers waren geen onbekenden: Jan Decleir, Veerle Baetens, Ides Meire en noorderbuur Fedja Van Huêt zijn eveneens te bewonderen in “De Kus”.

Vlaanderens nieuwste drama gaat over een meisje van zestien (Vinck) dat alles meeheeft, behalve de gezinssituatie. Op materieel vlak stelt het gezin het meer dan wel, maar haar vader (Decleir) denkt alleen aan zijn werk en haar agressieve moeder (Van Mieghem) aan zichzelf. Ze droomt er dan ook van te ontsnappen aan dit ongelukkige huishouden en zich in te schrijven in de balletschool. Want dat is wat ze echt wil: professionele ballerina worden. Ze vindt steun bij de razend knappe Vic (Huêt), maar diens dubieuze achtergrond schemert al gauw door…