26
september
2006
|
02:00
Europe/Brussels

smart op het Parijse autosalon:The city loves you

Comfort, wendbaarheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid zijn de sterke punten van de smart fortwo die het best tot hun recht komen in Europese steden zoals Parijs, Berlijn of Rome. Dat is ook de omgeving waarvoor deze auto ontwikkeld is en waar hij in geen tijd een cultstatus verworven heeft.

De smart fortwo neemt op de weg maar de helft van de ruimte in die de meeste andere auto’s nodig hebben. Die wendbare tweezitter brengt u sneller dan andere auto’s gelijk waar in de stad. En als iedereen met een smart fortwo zou rijden, zouden de rijen voor de verkeerslichten maar half zo lang zijn en konden er twee keer zoveel auto’s op de parkeerplaatsen. Of om het anders te zeggen: in een smart fortwo zoekt men geen parkeerplaats - men vindt er een.

Een wagenvloot op de stand

Maar terug naar het comfort, de wendbaarheid, de veiligheid en de milieuvriendelijkheid: onder het motto “The city loves you” zal de smart fortwo zijn kenmerkende, sterke punten op het Parijse Autosalon tonen. Een wagenvloot op de stand wordt de grote blikvanger. 15 smarts staan er dicht op elkaar geparkeerd. Zij maken duidelijk hoe zuinig deze tweezitter, die minder dan 3 meter lang is, met de kostbare parkeerruimte omspringt.

Al die smarts fortwo hebben dezelfde afwerking in het wit met een zilverkleurige tridion veiligheidskooi. Op één uitzondering na: de smart fortwo edition red is helemaal in een krachtig rood afgewerkt. Die sportieve tweezitter, die ook in Parijs te zien is, wordt als het laatste speciale model aangeboden, niet verkocht in België, nu de productie van de huidige reeks stopgezet wordt.

De nieuwe smart fortwo: zelfs nog meer smart fortwo

De nieuwe smart fortwo zal nog niet in Parijs te zien zijn, hoewel hij in de lente van 2007 op de markt komt en dit jaar nog zijn wereldpremière beleeft. Die première is echter voorbehouden voor een locatie buiten het beurzencircuit. Ondertussen is er al wel een eerste hint over zijn vormgeving gegeven: tijdens het Duitse kampioenschap strandvolleybal begin september in Timmendorfer Strand was er een zandsculptuur van het nieuwe model te zien.
Daarnaast kunnen we nu ook al het volgende kwijt: de nieuwe smart fortwo zal op zijn beurt een echte smart fortwo zijn. Hij neemt de basiskenmerken van het huidige model over zodat je zou kunnen stellen dat de fortwo alles kan wat de huidige fortwo kan – maar iets beter.

De persconferentie van smart wordt op de eerste persdag gehouden (28 september 2006, van 12.15 tot 12.30 uur). Daarnaast worden de journalisten van harte uitgenodigd om de eerste en tweede persdag te beginnen met een smart ontbijt van 8.30 tot 10.30 uur.

De avond van de eerste persdag (28 september 2006) krijgen de autojournalisten de kans om de film “A Good Year” te zien voor die in november in de zalen uitkomt. Smart toont de originele Engelse versie van deze film. In een vertoning die niet voor het publiek toegankelijk is. “A Good Year”, waarin hoofdrolspeler en oscarwinnaar Russel Crowe met een smart fortwo rijdt, is de vierde internationale film waarin smart aan productplacement gedaan heeft. De journalisten worden om 18.30 uur verwacht, de vertoning begint om 19.30 uur.