22
december
2003
|
01:00
Europe/Brussels

smart roadster BRABUS / roadster-coupé BRABUS: Nog meer rijplezier dankzij een motorvermogen dat meer dan 20 % groter is

Een jaar nadat de smart roadster en roadster-coupé op de markt zijn gekomen, biedt smart vanaf maart 2004 een krachtiger versie van die twee modellen aan die een exclusieve uitrusting zullen meekrijgen. De smart roadster BRABUS en roadster-coupé BRABUS worden op het Autosalon van Genève voorgesteld en kunnen nu al bij de verkoopcentra van smart besteld worden.


Een nog aantrekkelijker verhouding vermogen/gewicht voor de smart roadster BRABUS en roadster-coupé BRABUS

De tweezitters die standaard met een sportophanging geleverd worden, hebben een vermogen van 74 kW (101 pk). In vergelijking met de versies van 60 kW (82 pk) is dat een stijging met meer dan 20 %. Die laatste versies deden zich al opmerken door een verhouding vermogen/gewicht van 13,2 kg per kilowatt (9,6 kg per pk). Maar met 11,2 kg per kilowatt (8,3 kg per pk) pakken de smart roadster BRABUS en roadster-coupé BRABUS uit met een verhouding die hun een nog levendiger karakter bezorgt.

De Tridion veiligheidskooi en de carrosseriepanelen van de twee auto’s zijn standaard zwart, maar de twee modellen zijn ook optioneel in de kleur ‘speed silver’ te verkrijgen. In beide gevallen zijn de zijschorten en de voor- en achterspoiler in de carrosseriekleur uitgevoerd. Andere standaarduitrustingen zijn een elektrisch bediende softtop, lichtmetalen wielen van 17 inch (voor: 205/40 R17; achter: 225/35 R17), sportstoelen in zwart leer met zetelverwarming, en een lederen 3-spaaks sportstuurwiel en stuurschakeling.

In België kost de smart roadster BRABUS 26.040 euro en de roadster-coupé BRABUS 27.740 euro (BTW inclusief).

De BRABUS-versies van de smart fortwo coupé en fortwo cabrio zijn sinds begin 2003 op de markt. Voor alle modellen is er in de verkoopcentra van smart een ruime keuze accessoires beschikbaar. Vanaf april 2004 komen er ook exclusieve smart-BRABUS accessoires op de markt voor de nieuwe smart forfour.

Meer mogelijkheden om te individualiseren in het nieuwe modeljaar

Voor de smart roadster en roadster-coupé zijn de elementen van de pakketten ‘Comfort’, ‘Sports’ en ‘Safety Plus’ nu ook als individuele opties beschikbaar waardoor de koper meer mogelijkheden heeft om zijn auto te individualiseren. Daaronder een tripcomputer, een snelheidsregelaar, een regen- en lichtsensor, lichtmetalen spaakvelgen, een lederen sportstuurwiel met schakelknoppen, en verwarmde lederen sportstoelen.

Naast de versie van 60 kW van de smart roadster is de roadster-coupé vanaf het begin van het nieuwe modeljaar op zijn beurt standaard uitgerust met een elektrisch bediende softtop. Dit dak kan met een druk op de knop in elke gewenste stand geopend en weer gesloten worden (zelfs tijdens het rijden). Het duurt maar tien seconden om het dak volledig te openen. Dat schuift dan onder de rolbeugel weg tot in de bagageruimte. De smart roadster van 45 kW blijft beschikbaar met een hardtop, die ook voor de versies van 60 kW als een accessoire aangeboden wordt. Op dezelfde manier is de roadster van 45 kW tegen een meerprijs nu verkrijgbaar met een zilverkleurige veiligheidscel in tridion en met de pakketten ‘Leather’ en ‘Sports’.
De technische fiche van de smart roadster BRABUS en de smart roadster-coupé BRABUS vindt u in pdf-formaat onder de rubriek 'Documenten & foto's'