25
februari
2009
|
01:00
Europe/Brussels

smart: speciale reeks ‘Limited three’

Brussel, 25 februari 2009. Ter gelegenheid van het nakende autosalon van Genève stelt smart in wereldpremière zijn beperkte reeks ‘Limited three’ voor, die beschikbaar zal zijn als coupé en cabriolet. Dankzij de mhd-technologie (Micro Hybrid Drive) combineert deze stadsmus een chic design met respect voor het milieu. Voor België en Luxemburg zijn slechts 25 exemplaren voorzien.

Na de twee speciale reeksen ‘Limited one’ en ‘Limited two’ stelt smart vanaf deze lente de editie ‘limited three’ voor, die een exclusieve en elegante look aan een fris interieur paart. Deze speciale reeks is enkel beschikbaar met de 52 kW sterke mhd-motor en beschikt over koetswerkpanelen in de kleur ‘melon green’ en een rijkelijke uitrusting zoals we dat bij de speciale reeksen van smart gewend zijn. Het nieuwe model is gebaseerd op de versie Passion en omvat onder meer een aangepaste, exclusieve bekleding in stof en similileder, inzetstukken in de kleur mat zilver, het radio 9-systeem, een sportstuur met schakelpeddels, een horloge en een toerenteller, vloertapijten, stuurbekrachtiging, grote 15”-velgen met zes spaken en het speciale logo ‘limited three’. De verwarmde zetels en het soundsysteem met AUX-ingang zijn als optie verkrijgbaar.

De speciale reeks ‘limited three’ legt dus het accent op ecologie, niet alleen met zijn koetswerkkleur maar ook dankzij de mhd-technologie die een beroep doet op een automatisch stop-startsysteem om het verbruik met ongeveer 8% terug te dringen. Resultaat: 4,4 l/100 km voor de coupéversie en 4,5 l/100 km voor de cabrio. De CO2-emissies bedragen respectievelijk 104 en 106 g/km.

Voor België en Luxemburg zijn 25 exemplaren van deze exclusieve smart voorzien en de eerste wagens zullen in juni/juli 2009 geleverd worden.

Prijs: 15.857,05 euro incl. btw voor de coupéversie (15% ecobonus) en 18.724,75 euro incl. btw voor de cabriolet (3% ecobonus).