20
juni
2013
|
02:00
Europe/Brussels

smart times 2013 – Luzern

Brussel. Van 23 tot 25 augustus 2013 komt op de zuidelijke oever van het Vierwoudstrekenmeer, met de Zwitserse Alpen als achtergrond, de internationale gemeenschap van de smart-liefhebbers samen voor de editie 2013 van de smart times.

Buochs, dicht bij Luzern, verwacht duizenden smart-liefhebbers, allen met hun wagen. Alle versies en reeksen van de smart zullen er vertegenwoordigd zijn, met ongetwijfeld een aantal exemplaren die op een erg doorgedreven, originele of zelfs uitgesproken exotische manier geïndividualiseerd zijn. Dit jaar staat de grootste internationale bijeenkomst van de liefhebbers van het merk in het teken van de elektrische mobiliteit. 100% plezier, 0% emissies: dat is wat het ‘trendy’ stadsmerk nu al aanbiedt. Een ander hoogtepunt op de manifestatie wordt de viering van de tiende verjaardag van de smart roadster. "De internationale smart-gemeenschap heeft ervoor gekozen om zijn jaarlijkse bijeenkomst, waarop de 15e verjaardag van smart gevierd wordt, in Luzern te houden. Zwitserland – het land waar de smart uitgevonden werd – is een prachtige ontmoetingsplek die ideaal gelegen is in het hartje van Europa. Dat stelt alle leden van de grote smart-familie in staat om hun passie voor smart te delen." Annette Winkler, die aan het hoofd van het merk smart staat, verheugt er zich al op: "Ik vind het fantastisch om de talrijke liefhebbers van het merk te ontmoeten, om dit evenement samen met hen te vieren, en om de bergen in de buurt van Luzern tijdens de smart-parade te ontdekken." De organisatoren hebben voor de deelnemers een erg gevarieerd programma samengesteld, met ‘trendy’ sporttakken, prachtige uitstapjes in de Alpen, ‘live’ muziek en boeiende ontmoetingen met ontwerpers, accessoirebouwers en andere experts. Het jongerenprogramma is al even uitgebreid: voor de kinderen en jongeren is er in samenwerking met Genius – de wetenschapskring voor jongeren van Daimler – en de universiteit van Zurich een informatie- en ontspanningsprogramma uitgewerkt, waarin ontspanning, ontdekking en amusement samengaan. Het aanbod activiteiten wordt vervolledigd met tests van de smart ebike, de smart fortwo electric drive – de enige elektrische cabrio ter wereld – en andere hedendaagse modellen van smart.

Het programma van smart times 2013 in het kort
Vrijdag 23 augustus: ‘verjaardagsuitstap’ ter ere van de smart roadster en openingsavond De eerste dag viert smart de tiende verjaardag van de roadster. De eigenaars van de kleine cultbolide mogen uitkijken naar een dag vol verrassingen en leuke attenties. De grote ‘verjaardagsuitstap’ brengt hen van Luzern naar Engelberg, een klein, idyllisch bergdorpje. ’s Avonds staat er voor de liefhebbers van smart een groot feest op het programma zoals dat bij een officiële openingsavond hoort.

Zaterdag 24 augustus: schoonheidswedstrijd voor wagens, smart times parade en feestelijkheden langs het traject. Om 13.30 uur precies wordt het startschot voor de smart times parade gegeven, de langste optocht van smarts ter wereld. Langs het parcours worden feestelijkheden georganiseerd, meer bepaald op het centrale plein van de gemeente Emmetten. De toeschouwers ontvangen de smart-parade er met ‘live’ muziek en Zwitserse specialiteiten. ’s Avonds nodigt het ‘trendy’ merk uit Stuttgart de deelnemers uit om de winnaars van de schoonheidswedstrijd te feliciteren en om de slotavond bij te wonen. Die staat in het teken van ‘live’ muziek. Op dat moment kiest de smart-gemeenschap ook de plek waar de ‘smart times 14’ georganiseerd worden

smart times op het internet
Een virtueel voorsmaakje van de manifestatie vindt u op het internet

http://on.fb.me/smarttimes. Daarnaast vindt u op de website

www.smart.com/smarttimesuiteenlopende informatie, alsook het gedetailleerde programma van het evenenement. Deelnemen aan de smart times is gratis. U hoeft zich alleen maar in te schrijven. Dat kan eveneens op www.smart.com/smarttimes. Meer informatie over smart vindt u op de websites:

www.media.daimler.com en www.smartbelgium.be