31
augustus
2015
|
02:00
Europe/Brussels

smart times 2015 in Budapest

smart times 2015 in Boedapest

2,476 smart-fans vieren feest in de Hongaarse hoofdstad.

Brussel - Op 28 en 29 augustus 2015 zakten 2,476 smart-fans uit de hele wereld af naar de Hongaarse stad Boedapest om er de smart times te vieren. Het historische heldenplein in het stadscentrum was de place to be voor de vijftiende verjaardag van 's werelds grootste internationale smart-bijeenkomst. Voor het eerst kregen smart times-deelnemers de kans om de stad aan de Donau 'by night' te bezoeken. In het totaal namen 1,207 wagens deel aan de eindparade op de Hungaroring en in de stad. Als bijzonder hoogtepunt werd de nieuwe smart fortwo cabrio in avant-première voorgesteld, nog voor zijn officiële onthulling op het Internationale Autosalon van Frankfurt in september.

smartxchange-gesprekken met smart-experts

Toen het evenement op 28 augustus van start ging, konden de deelnemers genieten van diverse uiteenlopende activiteiten. Het smart-clubdorp vierde zijn première als een tentendorp voor de bekendste smart-clubs uit de hele wereld en vormde het decor voor de individuele stations en stands op de uitgestrekte site. smartxchange werd voorgesteld als een nieuw interactief platform voor directe communicatie met smart-fans. Voor het eerst konden de fans vragen stellen aan de smart-experts op het podium, die de fans een interessante blik achter de schermen van de smart-wereld gunden. Standhouders uit heel Europa, concerten met lokale bands en andere podiumshows zorgden voor een erg gevarieerd programma. Net als de vorige jaren was de service truck, smarts eigen mobiele werkplaats, het centrale contactpunt voor de wagens van de smart-fans. Proefritten met de nieuwe smart-modellen maakten de smart-ervaring in het Clubdorp compleet.

Pitstop op de Hungaroring

Het bekendste hoogtepunt van smart times is de parade die smart-fans vormen met hun eigen voertuigen. Die vertrok op zaterdag 29 augustus op de befaamde Hungaroring en leidde het konvooi van maar liefst 1,207 voertuigen langs de oevers van de Donau terug naar het Heldenplein. 's Avonds vond de klassieke smart times-wedstrijd plaats, waarbij de toeschouwers hun favoriet kozen onder de auto's van de smart-fans. Het evenement eindigde met de langverwachte aankondiging voor de volgende smart times in 2016. En de winnaar is Hamburg!