16
februari
2015
|
01:00
Europe/Brussels

Speciale reeks Mercedes-Benz SL 'Mille Miglia 417'

Speciale reeks Mercedes-Benz SL 'Mille Miglia 417'

Een exclusief model om alle passie van de SL te beleven

Brussel – Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van een memorabel competitiemodel lanceert Mercedes-Benz een onuitgegeven speciale reeks van zijn SL Roadster. Zijn naam verwijst naar het onverwachte succes van een 300 SL, die het beste van zichzelf gaf in de sportwagenklasse van de Mille Miglia 1955, een van de meest slopende uithoudingsraces ter wereld. De speciale reeks Mercedes-Benz SL 'Mille Miglia 417' combineert het comfort van topniveau als geen ander met het competitietemperament dat altijd al de essentie van de SL-reeks uitmaakte en wil beide kwaliteiten op een heel bijzondere manier ten top drijven. Zo kiest de roadster vanaf de standaarduitvoering voor rode koetswerkaccenten die overal nieuwsgierige blikken ontlokken en voor edele materialen om zijn weelderige interieur aan te kleden.

De SL is niet zomaar een icoon in het autolandschap. Met zijn karakter en aura belichaamt de roadster van Mercedes-Benz al decennia lang de passie onder zijn mooiste vorm. De geschiedenis van de SL bulkt van de legendarische wagens en onvergetelijke momenten die de reputatie van het model hebben gemaakt. Een van die onvergetelijke momenten wordt verteld door een SL met startnummer 417, die in 1955 om 4:17 uur van start ging in de befaamde 'Mille Miglia'-race in Italië. Hij had genoeg aan 11 uur, 29 minuten en 21 seconden voor de 1.597 kilometer lange race over de openbare weg van Brescia naar Rome en terug. Aan het stuur zat de Amerikaanse privépiloot John Fitch, bijgestaan door zijn copiloot Kurt Gessl. Hij werd uiteindelijk vijfde in het algemene klassement en eerste in de sportwagenklasse. Tal van raceprototypes had hij achter zich gelaten toen hij aan de finish werd onthaald door een enthousiaste menigte. Als kers op de taart werden ook de tweede en derde plaats in diezelfde klasse veroverd door standaardexemplaren van de 300 SL.

Zestig jaar na dat enorme succes wil de nieuwe speciale reeks Mercedes-Benz SL 'Mille Miglia 417' die waanzinnige prestatie van de winnaar in de verf zetten door trots het nummer 417 te dragen. Mercedes-Benz heeft het nummer 417 ook geïntegreerd in het logo van de speciale reeks als eerbetoon aan de passie die de basis vormt voor het uitzonderlijke charisma van de SL Roadsters.

Kracht, sportiviteit en innovatie ten dienste van het comfort zijn de drie handelsmerken van de SL-modellen, eigenschappen die ook terugkomen in de speciale reeks 'Mille Miglia 417'. De zescilindermotor van de SL 400 ontwikkelt 245 kW (333 pk) terwijl de achtcilinder van de SL 500 goed is voor 335 kW (455 pk), een potentieel dat in beide gevallen volstaat om de wagen rasechte sportwagenprestaties te geven. Om de zijdelingse dynamiek van een sportwagen aan een uitzonderlijk rijcomfort te koppelen, beschikt de speciale reeks standaard over een dynamische bochtassistent met ESP® en een adaptieve regeling van de schokdempers, desgewenst aangevuld met de hypergeavanceerde optie 'Active Body Control' (ABC).

Het design van de speciale reeks wordt onderstreept door geraffineerde rode accenten en zal beslist in de smaak vallen bij liefhebbers van mooie wagens. Zo is de spoilerlip vooraan getooid met een rode bies en creëert een rood inzetstuk op de achterspoiler een elegant contrast met de matte tinten van de koolstofafwerking. Ook opvallend zijn de rode remzadels die zichtbaar zijn door de spaken van de zwarte AMG Performance-velgen met discrete rode accenten en een diameter van 19 duim vooraan en 20 duim achteraan.

De speciale reeks 'Mille Miglia 417' is standaard uitgevoerd in de metaalkleur Magnetite Black. Op verzoek kan de klant echter ook opteren voor de kleuren magno designo mat black, magno designo mat cashmere white of designo bright diamond white. De designo-kleuren geven de wagen een nog persoonlijker en nog exclusiever cachet.

Het weelderige en tegelijk sportieve interieur opteert voor edele materialen en een artisanale afwerking die het geheel nog meer in de verf zet. De AMG Line-zetels en de zwarte middenconsole met rode contrasterende inzetstukken en biezen maken het geheel bijzonder aantrekkelijk. De hoofdsteunen zijn bekleed met gewafeld leder in carbonafwerking en met een geborduurd 'SL Mille Miglia'-logo. Rode stiknaden onderstrepen ook de contouren van de zwarte centrale deurpanelen met sterk contrasterende rode armsteunen. Het stuur valt niet alleen perfect in de hand maar ademt dankzij het rode en zwarte Nappa-leder met gewafelde carbonafwerking ook een sportiviteit die afstraalt op het hele interieur.

De sierlijsten zijn uitgevoerd in mat zwart terwijl de zwarte vloertapijten zijn getooid met een rode bies en een geborduurd '1000 Miglia'-label.

De speciale reeks Mercedes-Benz SL 'Mille Miglia 417' is verkrijgbaar in twee versies: de SL 400 en de SL 500. De meerprijs van de talloze hoogwaardige opties die deze SL zijn unieke karakter geven, bedraagt 14.800 euro voor de SL 400 en 12.800 euro voor de SL 500 (prijs exclusief btw). De speciale reeks is vanaf 7 april aanstaande te bestellen.

Contactpersoon:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Telefoonnummer: +32 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Voor meer informatie over Mercedes-Benz surft u naar www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be