03
juli
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Studie- en expertisebureau De Palmenaer kiest met acht Mercedes-Benz Citans resoluut voor kwaliteit

Studie- en expertisebureau De Palmenaer is al meer dan dertig jaar actief op het vlak van de oprichting, het beheer en het projectmanagement van onroerend goed. In die hoedanigheid is ze onder meer eigenaar van het Maaltecenter in Gent; een bedrijvencentrum met kantoorruimtes van 20 tot 2000 m². Op 25 juni overhandigde Mercedes-Benz Gent de sleutels van acht Mercedes-Benz Citan bestelwagens aan de Palmenaer NV. Zes daarvan worden ingezet voor de onderhoud- en beheerafdeling van het Maaltecenter, de twee resterende worden aangewend voor het Maaltebruggekasteel in Gent.

De reputatie van het studie- en expertisebureau en zijn doelstelling om dankzij kunst de Maaltesite en haar functies in ere te herstellen, maakt dat De Palmenaer NV op zoek ging naar een partner met dezelfde hoogwaardige uitstraling. Met Mercedes-Benz vond zij haar gading bij een premium merk dat kwaliteit, comfort, veiligheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt. Derhalve werd overgegaan tot de aankoop van acht Mercedes-Benz Citans 109 CDI – goed voor 66kW of 90 pk voor een koppel van 200 Nm. De acht Citan bestelwagens hebben een koetswerklengte van 4.32m en zijn uitgerust met het BlueEFFICIENCY pakket dat het verbruik – en dus ook de CO2-uitstoot - verder reduceert.

 

Mercedes-Benz Citan
De Citan is de jongste telg in het bestelwagensegment van Mercedes-Benz en werd in 2012 voorgesteld. Hij koppelt fijne prestaties aan een mussendorst. De Citan combineert een minimale CO2-uitstoot met een hoogstaand rijplezier en verenigt meer dan elke andere stadsbestelwagen uitmuntende prestaties met lage onderhoudskosten. Het normverbruik van de Citan BlueEFFICIENCY bedraagt 4,3 liter per honderd kilometer. Geen enkele stadsbestelwagen met verbrandingsmotor verbruikt minder brandstof of genereert minder emissies. Ook de laadruimte tot 3,8 kubieke meter en het maximale laadvermogen van 800 kilogram zijn simpelweg opmerkelijk. Een indrukwekkende waarneembare kwaliteit en wegligging, een uitmuntende veiligheid en zuinigheid, een voorbeeldige veelzijdigheid en kracht: de Citan is zonder meer de ster onder de stadsbestelwagens voor de stad.

Bijkomende troeven situeren zich op het vlak van de dienstverlening na verkoop, met onder meer MobiloVan. Dit is het Mercedes-Benz mobiliteitspakket waarbij maximaal ter plaatse aan euvels wordt verholpen. Blijkt de schade of panne te groot te zijn, dan wordt het voertuig naar het dichtstbijzijnde Mercedes-Benz Erkend Servicepunt afgesleept waar een vervangvoertuig – van hetzelfde type – ter beschikking wordt gesteld. Op die manier wordt de mobiliteit verzekerd. MobiloVan blijft 30 jaar geldig op voorwaarde dat het voertuig jaarlijks of om de 40.000 km voor onderhoud wordt binnengebracht bij een Erkend Servicepunt van Mercedes-Benz. Daarbij kan de klant steeds rekenen op het uniforme professionalisme van het volledige Mercedes-Benz dealernetwerk, in België en ver daarbuiten.

Maaltecenter
Studie- en expertisebureau De Palmenaer is eigenaar van het Maaltecenter, een naam die ondertussen gemeengoed is geworden. Het centraal gelegen Maaltecenter – vlakbij de afrit van de E40 en Flanders Expo - is een bedrijvencentrum met kantoorruimtes van 20 tot 2000 m² met kinderopvang en allerlei services, dat door zijn aanbod en zijn snelle ontwikkeling een groeipool vormt voor startende ondernemingen. Tot de site van het Maaltecenter behoort eveneens het aan de overzijde van de Kortrijksesteenweg gelegen Maaltebruggekasteel; een prachtig gerestaureerd, neogotisch kasteel.

De Maaltesite is een 300 jaar oud gehucht dat in de loop der jaren letterlijk in stukken werd gesneden. De Kortrijksesteenweg, de Oudenaardsesteenweg, de treinlijn naar De Pinte, de Ringvaart en de E40, die door het toenmalige vliegveld werd getrokken deelden de site op. Dankzij de inspanningen van De Palmenaer NV en de artistieke aanpak wordt er sinds enige jaren opnieuw gestreefd naar een integratie van de site, de gebouwen en de functies. Met het oog daarop werd er in 2005 een kunstwedstrijd uitgeschreven. Enerzijds is kunst in het straatbeeld brengen, het leidmotief van kunstvereniging ID-Art vzw (opgericht door Frank De Palmenaer) en anderzijds was de hoofddoelstelling van de wedstrijd de Maaltesite in ere te herstellen door kunst als bindmiddel tussen de verschillende gebouwen met hun verschillende functies te integreren.

De jury selecteerde toen uiteindelijk ex aequo twee laureaten, wiens projecten elkaar perfect aanvullen. Zowel de vermaarde Monique Thomaes als de veelbelovende Naomi Sluijs hebben met grote creativiteit de uitdaging aangenomen om het kantorencomplex Maaltecenter en het 250-jaar oude Maaltebruggekasteel door middel van een beeldend kunstwerk visueel met elkaar te verbinden.

Het succes van deze toenmalige wedstrijd inspireerde vervoersmaatschappij De Lijn om het initiatief uit te breiden tot de wachthuisjes van de tramlijn van het Sint-Pieters station tot aan Flanders Expo. Dankzij deze tramlijn beschikt de Maaltesite trouwens, over een uitstekende mobiliteitsinfrastructuur.

Ook de acht Mercedes-Benz Citans schrijven zich in dit artistieke project in. Zij krijgen een uniforme en originele belettering, die naadloos aansluit bij de typische ‘mannetjes’ van het winnende kunstproject en die terugkeren op de gebouwen van het Maaltecenter en op de tramhaltes tussen Sint-Pieters station en Flanders Expo.

Meer informatie: www.maalte.bewww.maaltebruggekasteel.be


Citan maakt gamma bestelwagens van het merk met de ster compleet
Dankzij de Citan biedt Mercedes-Benz Vans voortaan een volwaardig gamma in het bestelwagensegment. De Citan is een naadloos verlengstuk van de succesvolle Mercedes-Benz Vito. Met de nieuwe Citan en de bestaande Vito, Sprinter en Vario levert Mercedes-Benz Vans voortaan een volledig gamma bestelwagens, van stedelijke stadsbestelwagens tot grote bestelwagens, met maximaal toegelaten massa’s van 1,8 tot 7,5 ton. De comfortabele Viano vult het productgamma aan in het segment van de grote transporters. De Citan is even uniek als de toepassingsgebieden van zijn klanten. Met drie lengtes en drie versies vormen de gesloten bestelwagen en de Crewbus een compleet gamma.