12
december
2014
|
01:00
Europe/Brussels

Supervisory Board van Daimler AG neemt Ola Källenius op in Board of Management

Stuttgart – In zijn vergadering van 11december 2014 heeft de Supervisory Board van Daimler AG de heer Ola Källenius (45) aangesteld als lid van de Board of Management van de onderneming, en dat voor de periode van 1 januari 2015 tot 31 december 2017. Hij blijft als dusdanig verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing en verkoop van auto's. De Supervisory Board van Daimler AG heeft de Board of Management dus opnieuw uitgebreid tot acht leden.

“Ola Källenius zal onze Board of Management jonger en internationaler maken. Dat zijn twee kenmerken die we ook steeds meer zien onder onze klanten. Met zijn brede ervaring zal de heer Källenius ons helpen om optimaal in te spelen op de behoeften van de klanten en om de groeidoelstellingen van onze ‘Mercedes-Benz 2020’-strategie te halen”, aldus Dr. Manfred Bischoff, Chairman van de Supervisory Board van Daimler AG.

Ola Källenius, die op 11 juni 1969 werd geboren in Zweden, is sinds oktober 2013 lid van de Divisional Board van Mercedes-Benz Cars, verantwoordelijk voor Marketing amp; Sales.

Van 2010 tot 2013 was hij Chairman van de Management Board bij Mercedes-AMG GmbH.

In 2009 leidde hij als President en Chief Executive Officer van Mercedes-Benz U.S. International, Inc. de productiekant van de Sport Utility Vehicles (SUV), de M-, R- en GL-Klasse. Daarvoor was hij als Managing Director van Mercedes-Benz HighPerformanceEngines Ltd. in Brixworth (Verenigd Koninkrijk), verantwoordelijk voor het design, de ontwikkeling en de productie van de Formule 1-wagens van Mercedes-Benz.

Vanaf 2003 was hij Executive Director Operations bij McLaren Automotive Ltd..

Hij startte zijn carrière in 1993 in het Management Associate Program van het voormalige Daimler-Benz AG. Hij begon bij de afdeling Planning amp; Reporting en werd al snel ingezet voor diverse managementfuncties binnen Daimler AG, waaronder Director Powertrain Procurement van de Mercedes Car Group. Hij behaalde een Masterdiploma in 'Internationaal Management' en ‘Financiën en Boekhouding’ aan de 'Stockholm School of Economics' en de Universiteit van St. Gallen.