17
september
2008
|
02:00
Europe/Brussels

Tele Atlas kiest voor Mercedes-Benz Sprinter

Tele Atlas, wereldwijd toonaangevend leverancier van digitale kaarten en dynamische content voor navigatie en locatiegebaseerde oplossingen, is overgegaan tot de aankoop van 10 Mercedes-Benz Sprinters 315 CDI bij Mercedes-Benz Gent om zijn innovatieve vloot Mobile Mapping Vans in Europa te vernieuwen. De uitgebreide standaard veiligheidsuitrusting van de Sprinter en de optimale dekkingsgraad van het professionele dealernetwerk van Mercedes-Benz in Europa waren cruciaal bij de keuze van Tele Atlas voor het merk met de ster. Alle wagens worden uitgerust met eigen technologie en toepassingen van Tele Atlas om snel en doeltreffend informatie over de weg te verzamelen, zoals het aantal rijvakken, snelheidslimieten en andere data. Met deze informatie kan Tele Atlas vervolgens zijn kaarten vernieuwen.

Tele Atlas, met Europees hoofdkwartier in Gent, koos de Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI, die met zijn vier cilinders in lijn een vermogen van 150pk en een koppel van 330 Nm genereert. Dankzij de dieselpartikelfilter beantwoordt de Sprinter aan de geldende Euro 4- normen. De gesloten bestelwagens worden gekenmerkt door een A2-Lengte (3665 mm) en een H2-hoogte (2700 mm).

Doorslaggevend in de keuze van Tele Atlas waren de standaard veiligheidsvoorzieningen op de Sprinter, het professionele en wijdverspreide dealernetwerk van het merk met de ster in Europa en de restwaarde van de voertuigen.

De uitgebreide standaard actieve en passieve veiligheidssystemen op de Mercedes-Benz Sprinter spelen een belangrijke rol in de zorg voor de veiligheid van de chauffeurs van Tele Atlas in het bijzonder en van alle weggebruikers in het algemeen. De Sprinter is standaard uitgerust met ABS (Anti Blokkeer Systeem), ASR (Aandrijf-Slip Regeling), BAS (Brake Assist System), EBV (Electronic Brakeforce Distribution) en vooral het adaptieve ESP; een elektronisch stabiliteitsprogramma dat rekening houdt met de lading in het voertuig.

Tweede element in de keuze van Tele Atlas voor de Sprinter van het merk met de ster, is het in Europa uitgebreide professionele dealernetwerk van Mercedes-Benz. Ongeacht waar de Sprinters zich bevinden – of het nu Cordoba of het noorden van Scandinavië is – onderhouds- en/of herstellingswerken kunnen in elk Mercedes-Benz Erkend Servicepunt worden uitgevoerd. Bovendien worden dankzij de Service 22u in heel Europa flexibele werktijden aangeboden; op weekdagen zijn de werkplaatsen open tot 22u en op zaterdag van 07u00 tot 13u00. Dit laat de chauffeurs toe om op aangeven van de service-interval indicator ASSYST eender waar in Europa snel een werkplaats op te zoeken.

Tele Atlas least de Mercedes-Benz 10 Sprinters voor een initiële periode van twee jaar, met een optie om daarna te vernieuwen, waarmee Mercedes-Benz en Tele Atlas een samenwerking op lange termijn hopen op te bouwen.


Tele Atlas

Tele Atlas levert de digitale kaarten en het dynamisch materiaal voor de belangrijkste navigatie en location-based oplossingen (LBS) die wereldwijd gebruikt worden. Door een combinatie van eigen producten en partnerrelaties, levert Tele Atlas kaartdekking van meer dan 200 landen en gebieden over de hele wereld. Tele Atlas is opgericht in 1984 en telt ongeveer 2.000 fulltime medewerkers en cartografen op contractbasis in vestigingen in 24 landen. Vandaag de dag worden de kaarten van Tele Atlas ontwikkeld met de hulp van een gemeenschap van miljoenen GPS-gebruikers over de hele wereld, die een toevoeging zijn voor het ongeëvenaarde bronnennetwerk om wijzigingen in real-time op te sporen en te beoordelen en de beste digitale kaarten en dynamische informatie te leveren. Voor meer informatie: www.teleatlas.com. Tele Atlas is een dochtermaatschappij van Tom Tom N.V.